Ας «σκουντήσει» κάποιος τον …Μάρκ!

Ιουνίου 16, 2017


Μία ορθάνοιχτη επιστολή. 

Από τον Νίκο Ρούσση

Αγαπητέ Μαρκ Ζάκερμπεργκ Δεν θέλησα να σε ενοχλήσω τον προηγούμενο μήνα, σεβόμενος τις προσπάθειες σου να πάρεις, επιτέλους, μετά από 12 χρόνια το πτυχίο του Χάρβαρντ και να τηρήσεις την υπόσχεση που, προ αμνημονεύτων χρόνων, είχες δώσει στην μανούλα σου. 

Σκέφθηκα ότι, δεν θα ήταν καθόλου ευγενικό από μέρους μου, να ενοχλήσω τον δημιουργό του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης ανά τον κόσμο, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι, κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι της ελληνικής κοινότητας του φέϊσμπουκ, ανέφεραν στους αόρατους διαχειριστές σου, μία φωτογραφία του μακαρίτη του πατέρα μου, στο κατάστρωμα ενός πλοίου με δύο μαύρους ναυτεργάτες, ως μη συνάδουσα στους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να σέβονται οι χρήστες του Φέϊσμπουκ. 


Είναι προφανές Μαρκ ότι οι αόρατοι διαχειριστές του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που με τόσο κόπο δημιούργησες και κονόμησες του κόσμου τα ντόλαρς, ενέταξαν την εν λόγω φώτο στα απαγορευμένα ρατσιστικά μηνύματα ενώ, το μήνυμα που αποπνέει η φωτογραφία είναι το εντελώς αντίθετο. 

Η απόφαση τους να με μπλοκάρουν για ένα μήνα και να μην μπορώ να γράψω, να απαντήσω σε μηνύματα και να εκφράσω την ευαρέσκεια μου στα γραφόμενα των φίλων μου Μαρκ, με εξόργισε πολύ και ήμουνα στο «τσακ» να τους χαρακτηρίσω ηλίθιους και ανεγκέφαλους, μέχρι που ο 13χρονος γιος μου με επανέφερε στην τάξη. «Σιγά μην υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τις αναφορές των διαφόρων, μία προς μία, ρε μπαμπά» μου είπε. Ρομπότ την κάνουν αυτή τη δουλειά και αυτόματα, συμπλήρωσε. 

Μάαααστα, μάαααστα, είπα αμήχανα και εξέτισα σιωπηλώς την ποινή του μηνιαίου αποκλεισμού μου. 

Τα ρομπότ σου Μαρκ, με ξεμπλογκάρισαν Τρίτη και 13 Ιουνίου, ημέρα της διεθνούς γιορτής του GayPride. 

Σκέφθηκα, λοιπόν, επανερχόμενος να αλλάξω τη φώτο του προφίλ μου στο φέϊσμπουκ, με μίαν άλλη, εμφανώς χιουμοριστική, όπου εμφανίζομαι με ξανθιά περούκα, με σταυρωμένα τα ποδαράκια, πάνω σ’ ένα καναπέ, ως εγκαταλελειμμένη οδαλίσκη. Δύο μόνον μέρες, αγαπητέ Μαρκ, μ’ άφησαν τα ρομπότ σου, να εκφράσω το αντικαθεστωτικό μου μένος, σ’ αυτούς που, δεν ξέρω αν γνωρίζεις, κυβερνούν δυόμιση χρόνια την Ελλάδα, κοροϊδεύοντας την κοινωνία και οδηγώντας την χώρα στην πλήρη καταστροφή. Σ’ αυτούς που- δεν ξέρω αν σε έχουν ενημερώσει τα ρομπότ σου- έχουν βάλλει σκοπό τους, να σου χαλάσουν την «βιτρίνα» της ελεύθερης διακίνησης ιδεών που προπαγανδίζεις ότι γίνεται στο φέϊσμπουκ, στοχοποιώντας και αποκλείοντας την πρόσβαση, σε κάθε έναν που εκφράζει διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις, από εκείνες που εκφράζει το καθεστώς μέσω των Μίντια που ελέγχει. Γίνονται φοβερά πράγματα Μάρκ στην ελληνική κοινότητα του φέϊσμπουκ κι εσύ δεν έχεις πάρει χαμπάρι, προφανώς γιατί δεν ξέρεις τη γλώσσα. Αποσύρονται φωτογραφίες που εκθέτουν κυβερνητικά στελέχη ενώ δεν υπάρχουν πουθενά φωτογραφίες του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Κρύβονται, περικόπτονται ή αλλοιώνονται δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων και το φέϊσμπουκ έχει γεμίσει από κοινοποιήσεις του καθεστωτικού Πρακτορείου Ειδήσεων και των κομματικών εφημερίδων «Αυγή» και «Εφημερίδα των Συντακτών». 

Πικράθηκα πάλι ρε Μαρκ και να με συγχωρείς για το «ρε» της ανύπαρκτης οικειότητας. Η νέα φώτο «αναφέρθηκε» στα ρομπότ, αυτά έκαναν αυτό που έχουν «προγραμματισθεί» να κάνουν και εγώ μπλοκαρίσθηκα, πάλι, για ένα μήνα από το φέϊσμπουκ. 

Ξέρεις κάτι όμως ρε Μαρκ… 

Θα πρέπει να είσαι τίμιος απέναντι στους έντιμους χρήστες του διαδικτυακού αυτού μέσου ενημέρωσης που δημιούργησες και που σου κάνουν την χάρη, να βγάζουν εδώ μέσα τα εσώψυχα τους, να αντιμάχονται πολιτικά και με κάποιες από τις αναρτήσεις τους, να βοηθάνε στο ξεστράβωμα του ταλαίπωρου ελληνικού πόπολου. 

Αφού, δηλαδή, τα ρομπότ σου τους μπλοκάρουν θα πρέπει να τους πληροφορούν και ποιοι ήτανε οι «ρουφιάνοι» που έκαναν τις σχετικές αναφορές, αν ελέγχθηκε η αξιοπιστία τους , αν είναι κάθε φορά οι ίδιοι και εν πάσει περιπτώσει, αν είναι άλλοι θιγόμενοι χρήστες ή μίσθαρνα όργανα των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Κάποιος πρέπει να σε «σκουντήξει» Μαρκ, προτού φας καμιά αγωγή από θιγμένους χρήστες και πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλα σου, για παρεμπόδιση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης. 

Κάνε τα «κουμάντα» σου Μαρκ...

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook