Το όνομα του ήταν Κώστας, τώρα είναι Andre

Μαΐου 19, 2017

Η ιστορία ενός υιοθετημένου ανθρώπου.


Γράφει η Γεωργία Λινάρδου

«My name was Kostas. I ignored my adoption and Greece until I was 27. I couldn't care about this country. Fuck the Greeks», περιγράφει στο ντοκιμαντέρ ο... Κώστας που τον λένε Andre.

«... αν μπορούσα να τον γυρίσω τον χρόνο πίσω, δε θα μπορούσε τίποτα να μου τον πάρει από κοντά μου. Κανένας και τίποτα», περιγράφει η μάνα.

Και ο γιος της γυρίζει στο χώρο όπου κάποιοι τον διάλεξαν ανάμεσα σε άλλα παιδιά για να τον υιοθετήσουν επειδή τον άφησε η μάνα του η Μαρίνα.

Στις 25 και 26 Μαΐου πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Golden Coast στον Μαραθώνα Αττικής ένα διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Εμπειρίες Αναζήτησης Ριζών και Εναλλακτικές μορφές φροντίδας για ευάλωτα παιδιά»

Το ντοκιμαντέρ της ιστορίας του Κώστα θα προβληθεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου.  Δείτε μέρος του ΕΔΩ.

Επειδή έχω ασχοληθεί χρόνια με το θέμα και είμαι σε θέση να γνωρίζω το μέγεθος της εκμετάλλευσης και του πόνου από κάποιους αδίστακτους κι επειδή γνωρίζω από το ρεπορτάζ ότι το Κέντρο Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ κάνει σπουδαία δουλειά, θεωρώ ότι το Συνέδριο που διοργανώνεται από το Κέντρο Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ, θα έχει σπουδαίο ενδιαφέρον.

Πέρα από τις ανθρώπινες ιστορίες, τον εσωτερικό θρήνο που βιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι που αναζητούν τις ρίζες τους, τον αγώνα των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τομέα, ως σύνολο αν το δει κάποιος όλο αυτό, είναι η ιστορία της χώρας μας μέσα από τους ανθρώπους της. Κι εδώ εμπλέκεται με τη σειρά: πολιτική, κοινωνία, οικονομία.

Θέμα του Συνεδρίου είναι: «Εμπειρίες Αναζήτησης Ριζών και Εναλλακτικές μορφές φροντίδας για ευάλωτα παιδιά». 

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Μαΐου 2017, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων εφαρμογής του Νόμου 2447/96 και επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν την αναζήτηση ριζών και εναλλακτικές μορφές φροντίδας ευάλωτων παιδιών.

Διαβάζω στο Δελτίο Τύπου: «Προωθούμε την Αποϊδρυματοποίηση ως Εθνικοί Συντονιστές της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας: "Ανοίγουμε πόρτες για τα παιδιά της Ευρώπης" www.openingdoors.eu με σκοπό να καταλάβουν οι συμμετέχοντες την ανάγκης στήριξης των ευάλωτων οικογενειών και να ανοίξουν δρόμοι για Εναλλακτική φροντίδα. Επικεντρωνόμαστε στην ανθρώπινη διάσταση και τις θεραπευτικές μεθόδους που ενώνουν την επιστημονική κοινότητα με την κοινωνία». 
Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στην Αναζήτηση Ριζών, με εισηγητές όλων των ειδικοτήτων από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, από τις ΗΠΑ, Ινδία και αλλού. Θα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες και υιοθετημένα άτομα. «Η δεύτερη μέρα θα φέρει κοντά ειδικούς διεθνούς αναγνώρισης και αρμόδιους, ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες με διεθνείς εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με την Αναδοχή ως Εναλλακτική μορφή φροντίδας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο Δελτίο Τύπου.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρω ότι ο χώρος που θα γίνει το Συνέδριο είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικές αναπηρίες. Για πληροφορίες συμμετοχής στο Συνέδριο, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: www.roots-research-center.gr ή στείλετε μήνυμα στο moira@hol.gr 

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook