Της παίρνουν το παιδί κρίνοντάς την «επικίνδυνη»

Μαΐου 29, 2017

Διότι παρείχε αποσχολειοποιημένη εκπαίδευση και το κάλυπτε ιατρικά με την ομοιοπαθητική
Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ με το οποίο είχαν ασχοληθεί παλαιότερα και οι Press Workers και ανέδειξε η Μαρία Ψαρά στην Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ (διαβάστε ΕΔΩ), είναι ένα σοβαρότατο θέμα που ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου σε διάφορα θέματα που πρέπει να αρχίσουν να μας απασχολούν όλους. Είτε μεγαλώνουν παιδιά είτε όχι. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πριν από λίγες ώρες, η δικηγόρος της μητέρας, Ηλέκτρα Λήδα Κούτρα


«Ελληνικό Δικαστήριο αφαίρεσε το 2016 από τη μητέρα την επιμέλεια του παιδιού της, ΕΡΗΜΗΝ της, κρίνοντάς την "επικίνδυνη" επειδή παρείχε αποσχολειοποιημένη εκπαίδευση και το κάλυπτε ιατρικά με την ομοιοπαθητική. Την απόφαση γνώρισε η Πολιτεία στη μητέρα όταν, αφού δόθηκε παραγγελία για να αρθεί το απόρρητο των ηλεκτρονικών της ιχνών προ δεκαημέρου, συνελήφθη από αστυνομικούς με πολιτικά, οδηγήθηκε στο τμήμα με το (ούτε 10 ετών) κοριτσάκι της και κρατείται, κατηγορούμενη για την "αρπαγή" του παιδιού της. Θα δακτυλοσκοπηθεί το πρωί και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Λόγω της ευρείας δημοσιότητας που είχε το θέμα, αλλά και των δηλώσεων/αιτήσεων στην Εισαγγελία προ ενάμισι έτους (που δεν απαντήθηκαν), οι πάντες γνώριζαν ότι είμαι η Δικηγόρος της. Καταθέτω ότι ουδέποτε με αναζήτησε κάποιος γι' αυτό το θέμα, ενώ γνώριζε ότι είμαι σ' επικοινωνία με τη μητέρα. Φαίνεται πως η "αισθητική" γύρω απ' την αφαίρεση του παιδιού από τη μητέρα του είχε να κάνει με την συνοπτική και χωρίς να λάβει εκείνη γνώση αφαίρεσή του από κείνη. Όταν κλήθηκε από την Εισαγγελία να εγγράψει το παιδί της στο δημόσιο σχολείο, η μητέρα αυτή τεκμηρίωσε πλήρως τη στάση της, ζήτησε να εκτιμηθεί πόσο καλά εκπαιδεύεται το παιδί από ειδικούς, κι έκτοτε δεν ξανάκουσε από την Πολιτεία -έως σήμερα. Στο τέλος των εξηγήσεων που είχε δώσει τότε, διευκρίνιζε: Η ίδια πολιτεία που αμφιβάλλει για την "υγιή κοινωνικοποίηση" και "ορθή μόρφωση" του παιδιού μου, η ίδια το αποκλείει με διακρίσεις οικονομικές, εκπαιδευτικές αντιλήψεις μιας άλλης εποχής, πολιτικές σκοπιμότητες, συνειδησιακό εγκλεισμό, ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο στην εκπαίδευση. Στο όνομα του συλλογικά "φυσιολογικού" και του υποτιθέμενου "σωστού", που αποδεδειγμένα δεν έχει προσφέρει την πολυπόθητη ευτυχία και ευημερία που αρκετά κυνικά διακηρύσσει, δεν αποδέχομαι να υποβάλω το παιδί μου στην υποχρεωτική συμμόρφωση της συνείδησής του σε πλαίσια πιο περιορισμένα των πραγματικών του δυνατοτήτων και την καταστροφική δέσμευση της δημιουργικότητάς του, που μέχρι στιγμής εξελίσσεται αδέσμευτα και παράγει ήδη σημαντικούς καρπούς. Η άρνησή μου να προσφέρω στην κόρη μου πολύ λιγότερα από αυτά που μπορώ να της προσφέρω, και να υποταχθώ σε συνθήκες που εν τοις πράγμασι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και των δυο μας, είναι ένα ultimum refugium, μια συνειδητή πράξη πολιτικής ανυπακοής. 

Κάθε πολίτισσα και πολίτης με δημοκρατική συνείδηση θα πρέπει να καταδικάσει το περιστατικό. Ο διάλογος γύρω από την ελευθερία στην εκπαίδευση είναι πιο επιτακτικός από ποτέ». 

Επισημαίνει η Ηλέκτρα Λήδα Κούτρα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook

«Η υπόθεση #handsoffgreekmom αναδεικνύει πρόσωπα της πολιτείας που (θα 'πρεπε να) τρομάζουν όλες κι όλους μας. Google και Facebook με κατεπείγουσα εισαγγελική εντολή δίνουν από Αμερική και Ιρλανδία στις Ελληνικές Αρχές τα ηλεκτρονικά ίχνη της μαμάς (άραγε τόσο εύκολο είναι; να το ξέρουμε...), της δήθεν εξαφανισμένης μητέρας απαγωγέα, την οποία δήθεν το σύστημα απελπισμένα ψάχνει, επειδή η ζωή του παιδιού δήθεν κινδυνεύει. Όλα αυτά δε, ενώ έχει δηλώσει στην Εισαγγελία (αλλά και στα ΜΜΕ) ότι έχει δικηγόρο, με διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ. Νομίζω θα ήταν μάλλον ευκολότερο να με πάρει ένα τηλέφωνο όποιος (υποτίθεται ότι) την έψαχνε. Αλλά έπρεπε να το κάνουμε Boston Legal και τραυματικό για το παιδί το σκηνικό. Τι να πω. Θλίβομαι. Και αναστατώνομαι για την ευκολία με την οποία μπορούν σήμερα να καταστούν προσιτά προσωπικά δεδομένα στον κυβερνοχώρο».

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook