Η δημοκρατία έχει ανάγκη από Ανθρώπους και όχι από φασίστες

Μαΐου 17, 2017

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα.
Γράφει ο Λευτέρης Κουν

Ανασκαλεύω παλιά αρχεία. 

Το να διαβάζεις βιβλία, εφημερίδες - παλαιότερων ετών και τωρινών χρόνων, το να παρακολουθείς-παρατηρείς βίντεο στο youtube, το να ανακαλύπτεις την Ιστορία μέσα από ξεχασμένες - από τη μάζα και τις νεώτερες γενιές- μαρτυρίες, βρίσκεις απαντήσεις που σε διευκολύνουν -τουλάχιστον - στο να μη γράφεις μαλακίες και δήθεν αλεξικέραυνες αναλύσεις που αποδέκτη έχουν μόνον εσένα.

Αρκεί να είσαι εκπαιδευμένος ώστε να λειτουργείς ως «ιατροδικαστής κοινωνίας», ώστε να κατανοήσεις γιατί συμβαίνουν όσα συμβαίνουν στη Βουλή αλλά και έξω.

Αρκεί να συνειδητοποιήσεις ότι ο «νεκρός» δεν ήταν ποτέ «νεκρός», αλλά περίμενε την ώρα να τον ανακαλύψεις. Δηλαδή, ν' ανοίξεις το καπάκι του φέρετρου για να ανασάνει. Κι ας σε πιάσει η μπόχα ή η ευωδιά σ.σ., δεν ξέρω πώς μυρίζει ένα κλειστό φέρετρο κάποιου που ζει ή κάποιου που νομίζει ότι ζει αλλά... δεν. 

Η απάντηση στο φασισμό και στους φασίστες είναι μόνον η εκ νέου γνωριμία μας με την Ιστορία. Τη βγάζουμε από το φέρετρο και τη φροντίζουμε. Πια, η τεχνολογία μας δίνει όλα τα εργαλεία που χρειάζεται ένας σύγχρονος «ιατροδικαστής».

Αρκεί τα μάτια, τα αυτιά, το στόμα και η αφή μας να λειτουργούν σωστά. Όπως τουλάχιστον έχει ορίσει ο προορισμός τους.

Στο βίντεο που θα δείτε, πρωταγωνιστεί ο Θανάσης Ζαφειρίου σε συνέντευξή του στον Γιάννη Δημαρά. Ο μοναδικός που επέζησε από μία πτήση σίγουρης δολοφονίας. Είναι συγκλονιστικός. Ο Θανάσης Ζαφειρίου δεν ζει πια, Έφυγε το 2016. Πήδηξε το 1974 από ένα Noratlas μέσα στο οποίο καίγονταν όλοι!

Τότε ήταν 22 ετών. Λίγο πριν βουτήξει το αεροπλάνο, αυτός βούτηξε στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο.

Το θέμα είναι ένα: Η Δημοκρατία και η Πατρίδα έχει ανάγκη από Ανθρώπους και όχι Φασίστες!

σ.σ., Ευχαριστώ την Αγαθή Χατζή, την επαγγελματία που φρόντισε και αντιμετώπισε με σεβασμό ένα σπουδαίο κομμάτι της Ιστορίας.

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook