Ο αόρατος πόλεμος για υπονόμευση της Ρωσίας.

Απριλίου 16, 2017


Η ανταπόκριση από τη Μόσχα είναι του Πάνου Ιγνατίου«Η Ρωσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις δυτικές κυρώσεις για πάντα»  δήλωσε πρόσφατα ο 
Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις δυσανάγνωστες ακόμα δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία. Την ημέρα της έκρηξης στο μετρό της Πετρούπολης ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας και συμφώνησαν σε ακόμα περισσότερη οικονομική και στρατιωτική εμβάθυνση των σχέσεων τους. Στην «αθέατη πλευρά του φεγγαριού», όμως, βρισκόταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες ο αδιόρατος πόλεμος των σωμάτων ασφαλείας της Ρωσίας με τους τρομοκράτες στο έδαφος της χώρας που εντείνουν την δράση τους. 

Πριν από δυο χρόνια οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας, Ινστιτούτα μελετών κοινωνιολογίας και πολιτικών τεχνολογιών συνέταξαν μια άκρως απόρρητη έκθεση για τη Ρωσία και σύμφωνα με αυτήν έχουν εντοπίσει περισσότερες από 20 χιλιάδες εστίες πυροδότησης διαθρησκευτικών και διεθνικών διχονοιών, ακόμα και εσωτερικών κοινωνικών και πολιτικών τριβών ή ανθρώπων της μαφίας, που είναι πιθανόν να ξεσπάσουν στο μέλλον. 

Αμέσως ο Ρώσος πρόεδρος εξέδωσε διάταγμα για τη δημιουργία ειδικού στρατιωτικού σώματος ταχείας επέμβασης για καταστολή ταραχών αλλά και στρατιωτικής επέμβασης σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, ακόμα και εκτός της χώρας. 

Επίκεντρο των εστιών φαίνεται ότι βρίσκονται περιοχές όπως το Νταγκεστάν, η Αρμενία, η Γεωργία η Ινγκουσετία - Καυκάσου, το Ουζμπεκιστάν, η Κιργιζία και πολλές άλλες περιοχές όπου υπάρχουν πληροφορίες για ριζοσπαστικοποίηση μουσουλμάνων. 

Οι πληροφορίες των αρχών έφτασαν ακόμα και μέχρι τη Κριμαία όπου δημιουργήθηκαν κάποιοι πυρήνες μουσουλμάνων με ύποπτη δραστηριότητα. Πριν από την βομβιστική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη προηγήθηκαν πολλά γεγονότα όπως στην πόλη Bakhchisaray στην Κριμαία, όταν αξιωματικοί του FSB σε συνεργασία με τις αρχές ασφαλείας του Ταταρστάν συνέλαβαν στις 25 Ιανουαρίου ομάδα ισλαμιστών τρομοκρατών οι οποίοι ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στο εργοστάσιο αεροσκαφών του Καζάν

Πριν ένα χρόνο αποκαλύφθηκαν τα κανάλια χρηματοδότησης ομάδας τρομοκρατών στην ίδια δημοκρατία και βρίσκονται ενώπιον του δικαστηρίου 13 υποθέσεις εναντίον μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης και εναντίον 30 μελών εκ των οποίων οι 26 κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς υπάρχουν μαρτυρίες που τους συνδέουν με τρομοκρατική δράση στη Συρία. 


Η τρομοκρατική ομάδα Hizb – Ut Tahrir ( Κόμμα της Ισλαμικής Απελευθέρωσης ) είναι μέρος του Ισλαμικού κράτους με θρησκευτικές και τρομοκρατικές ιδεολογίες και προσπαθεί να εξαπολύσει εμφύλιο πόλεμο στη Ρωσία, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών αλλά και εκτιμήσεις των ειδικών. 

Τον Δεκέμβριο του 2016 σε επιχειρήσεις των αρχών στα περίχωρα της Μόσχας εξουδετερώθηκαν περισσότερα από δέκα άτομα μέλη τρομοκρατικών ομάδων. 

Τον Νοέμβριο στην Αγία Πετρούπολη εξουδετερώθηκε άλλη ομάδα που αποτελούσαν μέλη του ίδιου πυρήνα της πόλης και φαίνεται ότι συνδέονταν με τους τρομοκράτες του Παρισιού και διοργάνωναν επιθέσεις με όπλα και με παρόμοιο τρόπο με βόμβες και όπλα στην πόλη. 

Τον Σεπτέμβριο οι αρχές συνέλαβαν 125 πρόσωπα αλλοδαπούς στη Μόσχα που προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη Ουφά

Τον Αύγουστο σε τρεις πόλεις συνελήφθησαν περισσότεροι από 96 εργοδότες και άτομα που προπαγάνδιζαν μυστικά την τρομοκρατική τακτική του Ισλαμικού κράτους. 

Τον Ιούλιο στο Τβερ συνελήφθησαν δέκα άτομα που αναζητούσαν μαχητές για στρατολόγηση από την Κεντρική Ασία για να πολεμήσουν στη Συρία και βρέθηκαν στην κατοχή τους έγγραφα και σχέδια βομβιστικών επιθέσεων σε ρώσικα αεροδρόμια. 

Τον περασμένο Μάιο οι αρχές απέτρεψαν βομβιστικές επιθέσεις σε δυο σταθμούς μετρό στο κέντρο της Μόσχας και συνελήφθησαν 12 άτομα από την Κεντρική Ασία τα οποία όπως αποδείχθηκε από τις πληροφορίες που βρέθηκαν ότι είχαν λάβει εντολές δράσης από την Τουρκία και τη Συρία. 


Η συγκεκριμένη οργάνωση αποτελεί εργαλείο του Ισλαμικού κράτους και έχουν τους ίδιους στόχους και επιρροή σε περιοχές, όπως γύρω από τον Βόλγα, τη Δυτική Σιβηρία και τον Βόρειο Καύκασο. 

Αυτή η οργάνωση προσπαθεί να συσπειρώσει μέλη σε μη μουσουλμανικές περιοχές για να έχουν κάλυψη και ευκολότερη δράση και να υποκινήσουν διαθρησκευτικές διχόνοιες. 

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας βρίσκονται μπροστά σε Λερναία Ύδρα και τα μέλη της οργάνωσης έχουν εξαπλωθεί μέχρι την Κριμαία, η πολιτική συγκυρία στη Χερσόνησο είναι εξαιρετικά περίπλοκη και εύκολα μπορούν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση. 

Σε διάφορες περιοχές της Κριμαίας, ακόμα και στη Γιάλτα συνελήφθησαν τουλάχιστον δέκα άτομα που ήταν έτοιμοι να αναλάβουν τρομοκρατική δράση. 

Στην Ινγκουσετία εξαρθρώθηκε άλλη ομάδα που ήταν έτοιμη να ανατινάξει μουσουλμάνους οι οποίοι βρίσκονταν σε περιοχή για διακοπές, προκειμένου να δημιουργήσουν αντίδραση των μουσουλμάνων κατά των Ρώσων. 


Σε άλλη περίπτωση εντοπίστηκαν 50 κιλά ΤΝΤ και ετοιμάζονταν να ανατινάξουν μουσουλμανικό τέμενος στη νότια Ρωσία με παγιδευμένο αυτοκίνητο και εντοπίστηκαν δυο νεαρές γυναίκες με βάση γενετικό ίχνος. Στην Ινγκουσετία λίγες ημέρες αργότερα, μετά από μάχη σκοτώθηκαν έξι τρομοκράτες και οι δυο αναγνωρίστηκαν ως μέλη του ISIS. 


Η κοινωνική βάση των ισλαμιστών του Daesh στη Ρωσία αποτελείται από αυτόχθονες πληθυσμούς ισλαμιστές και πρόκειται για άτομα που διακινούνται ως εργαζόμενοι σε εργοδότες που γνωρίζουν και καλύπτουν την δράση τους και η ιδεολογία τους ξεκινά από την αρχή και αυτό πιστεύουν ότι πρέπει οι μουσουλμάνοι να προστατεύονται από την αδικία τη βία και να ζουν σύμφωνα με τις θρησκευτικές τους παραδόσεις και τους δικούς τους θρησκευτικούς νόμους και αυτή είναι η τακτική των ξένων συμβούλων τους και αυτές είναι οι εντολές που έχουν ως απάντηση απέναντι στον ρώσικο τρόπο ζωής. 

Προπαγανδίζουν για να μετριάσουν την αμαυρωμένη εικόνα του ISIS από τις μαζικές εκτελέσεις και ασχολούνται με την πρόσληψη νέων μαχητών , συγκεντρώνουν χρήματα για την υποστήριξη των μαχητών της Μέσης Ανατολής. «Είναι πολύ πιο ωραία για μια γυναίκα να ζει σε δικό της σπίτι το οποίο φροντίζει ο σύζυγος της και με τον ίδιο τρόπο αναλαμβάνει να συντηρεί άλλες δύο ή τρεις γυναίκες που είναι επίσης σύζυγοι του», είπε μια μουσουλμάνα στην αστυνομία για να εξηγήσει τις σχέσεις ανάμεσα στα άτομα που αποτελούν μέλη αυτών των ομάδων. Η γυναίκα είπε πως γνωρίζει ότι ο σύζυγος της συμβιώνει ταυτόχρονα με άλλες δυο ή τρεις γυναίκες και έχει παιδιά με όλες, αλλά είναι συνεπής και αναλαμβάνει τα έξοδα όλων: «Εσείς στην Ευρώπη είναι πιθανόν να έχετε τρεις γυναίκες παράνομα με παιδιά και ποτέ δεν έχετε αναλάβει τις ευθύνες σας». 

Προσέξτε, ανάμεσα σε αυτές τις τρομοκρατικές κοινότητες υπάρχει ένας άλλος τρόπος ζωής και αντίληψης του κόσμου που εμφανίζεται με το πρόσωπο της αλληλεγγύης και θυμίζει επαναστατικά κινήματα άλλων εποχών με κοινοβιακές μορφές, ανεξάρτητα αν δεν είναι αυτό το περιεχόμενο του Ισλάμ, αλλά αυτό το επιτρέπει το Κοράνι και γύρω από τους τρομοκράτες συγκεντρώνονται και νεαρές γυναίκες οι οποίες τους βοηθούν σε όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες όπως έγινε και στην Αγία Πετρούπολη. 

Η προπαγάνδα αρχίζει από τα ίδια τα βιβλία τους

Συνήθως σε αυτά υποστηρίζουν ότι: «Κράτη όπως η Ρωσία είναι δυνητικά σε κατάσταση πολέμου εναντίον των μουσουλμάνων». 

Στις Δημοκρατίες της Κεντρική Ασίας, την πρώην ΕΣΣΔ, το Ισλάμ δεν έχει βαθιές ρίζες, αλλά υπάρχει ένα είδος οικογενειακού Ισλάμ που έχει σχηματιστεί από αυτόχθονες λαούς - Καζακστάν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιζίας, Τατζίκους - οι οποίοι όμως διαφέρουν από τα παραδοσιακά Ισλαμικά δόγματα. Ωστόσο εν μέσω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και στο Ιράκ ανεπαρκώς μορφωμένοι μουσουλμάνοι, κυρίως νέοι, έχουν τεθεί κάτω από τον έλεγχο και την επίδραση της συγκεκριμένης οργάνωσης και τελικά αρκετοί από αυτούς καταλήγουν να είναι μέλη του ISIS. 

Η εμπειρία της Συρίας δείχνει ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τον νόμο των συγκοινωνούντων δοχείων με επιδέξιο τρόπο για την διαφήμιση της ιδεολογίας τους στο franchising και στο rebranding. 

Η οργάνωση Hizb ut TahrirΗ οργάνωση Hizb ut Tahrir είναι σουνίτικη θρησκευτική και πολιτική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1953 στην Ιερουσαλήμ. Κάποιοι πιστεύουν ότι τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης βρίσκονται στο Λίβανο και υπάρχουν πολλά κέντρα ελέγχου σε περισσότερες από 40 χώρες. Η οργάνωση ελέγχεται από κεντρική επιτροπή. Οι οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο βρίσκονται κάτω από την ηγεσία μιας ομάδας 12 ανθρώπων που είναι και οι υπεύθυνοι για τις τοπικές ομάδες πολιτικής και άλλη δράσης. 

Συνήθως οι κάθε ομάδα αποτελείται από πέντε μέλη και οι πυρήνες των γυναικών είναι διαφορετικοί από των ανδρών, αλλά συνδέονται με ένα μέλος της άλλης ομάδας για να μη σπάσει η αλυσίδα της εχεμύθειας. 

Με θρησκευτικά, ιδεολογικά τεχνάσματα και πολεμικές δεξιότητες, τα μέλη της οργάνωσης έχουν στόχο να προωθήσουν την ανατροπή των κοσμικών κυβερνήσεων και να δημιουργήσουν στη θέση τους ένα ενιαίο κράτος σε παγκόσμια κλίμακα που είναι το Χαλιφάτο. Αυτές είναι και οι ιδεολογικές απόψεις σχεδόν όλων των ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων. 

Σε πολλές χώρες αυτή η οργάνωση εμφανίζεται με διαφορετικό μανδύα και είναι μάλιστα και νόμιμη.  
Είναι γνωστός ο δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, καθώς βρέθηκε το γενετικό ίχνος σε σάκο που χρησιμοποίησε και είναι γνωστοί και οι συνεργάτες του. Είναι ακόμα γνωστό ότι υπάρχουν και άλλα μέλη του ίδιου πυρήνα στην πόλη και έχουν κρυφτεί προσωρινά. Οι μυστικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την χώρα δίνουν κάθε μέρα μάχη για εντοπισμό όλων αυτών των ατόμων και έχουν πληροφορίες ότι μετακινήθηκαν και κρύβονται στη Μόσχα. Ήδη για την υπόθεση συνελήφθησαν 8 άτομα. Ο δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας ήρθε από την Κιργιζία και εργάστηκε σε εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας και μετά ως μηχανικός αυτοκινήτων με τον πατέρα του ο οποίος τον βοήθησε - μάλλον εξαγοράζοντας κάποιους κρατικούς υπαλλήλους- να εξασφαλίσει ρωσικό διαβατήριο. Οι αρχές ασφαλείας έχουν πληροφορίες ακόμα ότι αυτοί που διοργάνωσαν την βομβιστική επίθεση βρίσκονται στη Μόσχα και συνδέονται με άλλα άτομα και πιθανόν να επαναλάβουν βομβιστικές επιθέσεις. Μετά την βομβιστική επίθεση κάποιοι εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι τώρα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έδρασαν οι τρομοκράτες και να διαφανεί γιατί δεν λειτούργησαν τα αντιτρομοκρατικά μέτρα. 

«Η τραγωδία στην Αγία Πετρούπολη δείχνει ότι το σύστημα έχει αποτύχει», υποστηρίζει ειδικός αναλυτής και επισημαίνει πως πρέπει αμέσως να βελτιωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού εκρηκτικών σε σταθμούς και τα συστήματα παρακολούθησης προσώπων που μπαίνουν και βγαίνουν από τους σταθμούς και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους. 


Ήδη έχουν δαπανηθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ρούβλια στην πόλη μόνο για την ασφάλεια του μετρό και πολλά άλλα σε άλλους χώρους. 

Συχνά απενεργοποιούν τα συστήματα συναγερμού καθώς βρίσκουν στις τσέπες και στις βαλίτσες πολιτών κλειδιά, νομίσματα, τηλέφωνα, υπολογιστές και άλλα μεταλλικά αντικείμενα και απομένει η επιβράδυνση των επιβατών και οι ουρές στην αναμονή για έλεγχο δίχως να βελτιώνεται η ασφάλεια. 

«Τα μέτρα», υποστηρίζει άλλος αναλυτής, «έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά και χρειάζεται αμέσως να αναληφθούν νέες δράσεις»

Οι συλλήψεις που προηγήθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια στη Ρωσία δείχνουν ότι οι ειδικές υπηρεσίες εμπόδισαν και απέτρεψαν εκατοντάδες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα που θα μπορούσαν να πάρουν πολλές ανθρώπινες ζωές σε όλες τις μεγάλες πόλεις αλλά και μικρότερες. 

«Αυτό είναι επιτυχία των αρχών ασφαλείας αλλά είναι πολύ ανησυχητικό και δείχνει ότι οι τρομοκράτες είναι πολύ ενεργοί στη Ρωσία και έτοιμοι να σκοτώσουν ανθρώπους. Είναι ώρα να ληφθούν περισσότερα μέτρα ασφάλειας από τους συνοριοφύλακες και στον έλεγχο της μετανάστευσης που πρέπει να αναλάβουν ιδιαίτερο ρόλο και προσωπική ευθύνη για να ανακοπεί η είσοδος εξτρεμιστών στη Ρωσία». 

Είναι φανερό ότι θα ληφθούν αυστηρά μέτρα ακόμα και για την είσοδο στην χώρα από Δημοκρατίες που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν μέλη της πρώην ΕΣΣΔ. 

Κάποιοι εκφράζουν την άποψη ότι ακόμα και οι συγγενείς των δραστών τρομοκρατικών επιθέσεων πρέπει να έχουν ποινική ευθύνη «γιατί δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν ή να μην έχουν υποψιαστεί κάτι από την συμπεριφορά τους». Πρώτιστα, όμως, ζητούν από όλους τους Ρώσους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά πλέον σε συνεργασία με τις αρχές για καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

Τις τελευταίες ημέρες οι αρχές άρχισαν εκτεταμένους ελέγχους σε σπίτια και χώρους όπου συχνάζουν αλλοδαποί ή μετανάστες προερχόμενοι από τις μουσουλμανικές πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες και συνελήφθησαν εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες. 

Στη Μόσχα οι αρχές υπολογίζουν ότι ζουν 2-3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι και οι περισσότεροι είναι παράνομοι. 

Η βομβιστική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη φαίνεται να άναψε το πράσινο φως για καταπολέμηση και της παράνομης μετανάστευσης. Πρόθεση των αρχών είναι να παραμείνουν όσοι είναι νόμιμοι μετανάστες και όσοι έχουν άδεια εργασίας και είναι χρήσιμοι. Δεν αποτελεί όμως πρόβλημα μόνο η παράνομη μετανάστευση από αυτές τις χώρες, αλλά πρόβλημα αποτελεί και η παράνομη είσοδος στη χώρα τρομοκρατών από άλλες χώρες που έρχονται στη Ρωσία για να διοργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις ή να στρατολογήσουν τρομοκράτες. 

Στην πραγματικότητα οι ειδικές υπηρεσίες δε μπορούν να προβλέψουν τρομοκρατικές ενέργειες παρά μόνο να αποτρέψουν, όταν αυτές βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού και χρειάζονται πληροφορίες που τις αποτελούν μερικές λέξεις: Τι; Πότε; Που; 

Αν ένα από αυτά τα ερωτήματα απουσιάζουν δεν είναι εύκολο να αποτραπούν τρομοκρατικές ενέργειες. Απλά παραμένουν πλέον υποθέσεις και η τρομοκρατική επίθεση έχει ήδη εκτελεστεί. Για τους Ρώσους ειδικούς η Δύση δεν αποτελεί παράδειγμα γιατί έχουν πολλές αποτυχίες αποτροπής και εξάρθρωσης δικτύων τρομοκρατίας. 

Η Ρωσία πάντα ήταν στόχος τρομοκρατών τα τελευταία χρόνια και συνειδητοποιούν ότι τώρα είναι ακόμα πιο επικίνδυνες οι συνθήκες καθώς η χώρα δε μπορεί να απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο με δεδομένες τις διεθνείς απειλές και της διεθνούς συγκυρίας. 

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ρωσία όμως διαθέτει πολύ επαγγελματικό προσωπικό και διαθέτουν όλα τα εργαλεία και το νομοθετικό πλαίσιο για να αντιμετωπίσουν τη δράση τρομοκρατών και η εξάρθρωση τόσων ομάδων το τελευταίο διάστημα δείχνει ότι εργάζονται συστηματικά προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Ποιος όμως ωφελείται από τις τρομοκρατικές ενέργειες στη Ρωσία; «Όλοι οι ριζοσπάστες Ισλαμιστές, οι υποστηρικτές του Μπαντέρα στην Ουκρανία ακόμα και τους διεθνείς πολιτικούς παίχτες που θα εκμεταλλευτούν αδυναμίες στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και να προκαλέσουν αναστάτωση στη χώρα. Αναμφίβολα υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται περισσότερο για την υπονόμευση και αποδυνάμωση της Ρωσίας εσωτερικά, όπως η CIA και άλλοι. Αλλά αυτοί είναι μόνον ο ένας παράγοντας και ίσως όχι ο καθοριστικός». 

Όταν άρχισε η εκστρατεία στη Συρία ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει έννομο συμφέρον να καταπολεμήσει τους τρομοκράτες πριν φτάσουν στη χώρα μας. Ο Ρώσος πρόεδρος ήθελε να τσακίσει τους τρομοκράτες πριν επιστρέψουν στη Ρωσία και αρχίσουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες για 10 χιλιάδες ισλαμιστές που μετακινήθηκαν από μουσουλμανικές δημοκρατίες για να πολεμήσουν με τους τρομοκράτες κατά του Ασαντ. 

«Οι τρομοκράτες δεν έμαθαν να καθαρίζουν δρόμους ή να κτίζουν σπίτια και όταν θα επιστρέψουν θα αρχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να σκοτώνουν ανθρώπους» , ανέφερε αρμόδια πηγή. 

Ρώσοι εμπειρογνώμονες γνωρίζουν πολύ καλά πως η Δύση έχει στόχο της διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Γνωρίζουν πολύ καλά πως επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μεταφέρουν την πυρκαγιά από την Μέση Ανατολή στις μουσουλμανικές περιοχές της Ρωσίας και να μεταφέρουν τον πόλεμο των τρομοκρατών στη χώρα. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήθελε να τους πολεμήσει μέσα στη Ρωσία, αλλά εκεί που βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος πριν αποκτήσει πλέον διαστάσεις εθνικής ασφάλειας. «Στόχος των δυτικών είναι η διάλυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών της χώρας και του ορυκτό πλούτου», δήλωσε Ρώσος διπλωμάτης στο Press Workers. «Η Ρωσία γνωρίζει τα σχέδια τους αλλά δεν θα επιτρέψει να τα υλοποιήσουν». 


Στη Ρωσία, το Κρεμλίνο, αρχές ασφαλείας και μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν πως ο αόρατος πόλεμος θα συνεχιστεί και στόχος είναι η Ρωσία. Δεν είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν...

You Might Also Like

1 σχόλια

Like us on Facebook