Αυτοί είμαστε! Δύο άστεγοι... πηγαινοήρθαν!

Σεπτεμβρίου 05, 2016

Το θέμα ανέδειξαν Κρητικά Μέσα Ενημέρωσης
Διαβάζουμε στο CandiaNews:

Καταγγελία όλης της αντιπολίτευσης: Απαξίωση του Ανθρώπου η απομάκρυνση άστεγων στην Ιεράπετρα από την υπηρεσία καθαριότητας για να μην "ενοχλούν"...

«Η μειοψηφία του ΔΣ Ιεράπετρας καταγγέλλει: 

Την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, συνεργείο του Δήμου Ιεράπετρας μετέφερε δύο άστεγους συνανθρώπους μας από παραλία του Δήμου μας στην περιοχή της Ναυμαχίας. Οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με τους δύο αστέγους να μεταφέρονται στην καρότσα του φορτηγού της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, αποτελούν τεκμήριο πλήρους απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προσβάλλουν ολόκληρη την κοινωνία της Ιεράπετρας, που πολλάκις έχει σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη στήριξης. 

Τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής που έδωσαν εντολή γι' αυτές τις ενέργειες πρέπει να λογοδοτήσουν. 

Όφειλαν εξαρχής να μεριμνήσουν για την παροχή φροντίδας σε αυτούς τους ανθρώπους και όχι εκ των υστέρων, μετά την κατακραυγή που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των χειρισμών τους. 

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, αν δεν ήταν ο ίδιος ενήμερος για το θέμα, οφείλει όχι μόνο να επικρίνει, αλλά και να παύσει από τα καθήκοντά του τον υπεύθυνο υπό τις εντολές του οποίου ενήργησε η υπηρεσία. Σε κάθε άλλη περίπτωση, φέρει ο ίδιος προσωπικά τεράστια ευθύνη. 

Ζητούμενο παραμένει η εξεύρεση μόνιμης λύσης στο ζήτημα της παροχής στέγης και φροντίδας σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, με σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους. Στην κατεύθυνση αυτή, το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το συντομότερο δυνατό». 

Νεώτερη ενημέρωση από το hxonews.gr:«Δύο άστεγοι που διαβιούσαν σε παραλία της Ιεράπετρας. 

Μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και τη συμβολή του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, κ. Αργύρη Πανταζή οι δύο άστεγοι που διαβιούσαν σε παραλία της Ιεράπετρας, μεταφέρθηκαν κατόπιν συννενόησης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, κ. Γιώργο Αγγελάκη στο Ορφανουδάκειο Γηροκομείο Ιεράπετρας. Στην όλη προσπάθεια συνέδραμαν η Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Ιεράπετρας, κα. Δέσποινα Λιοντάκη, καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ιεράπετρας, κα. Μαρία Αντωνού, Κοινωνική Λειτουργός , κ. Δημήτρης Πλαγεράς, Νοσηλευτής και κα. Μάνια Φρονιμάκη, Νοσηλεύτρια, ενώ από την πρώτη στιγμή πρόθυμοι να συνδράμουν στη διαδικασία ήταν οι εθελοντικές ομάδες της πόλης, Εθελοντές Σαμαρείτες και ΕΔΙΚ, καθώς και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας.Οι συγκεκριμένοι άστεγοι για τους οποίους ανεπιτυχής προσπάθεια μεταφοράς τους σε προσωρινό χώρο στέγασης είχε γίνει και το πρωί της Παρασκευής, μεταφέρθηκαν νωρίς το απόγευμα για 4η φορά στο Γηροκομείο Ιεράπετρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα με παρέμβαση του Δήμου Ιεράπετρας είχαν στεγαστεί σε οικία απ΄ όπου και αποχώρησαν λόγω προβλημάτων που δημιουργούσαν, καθότι χρήζουν συνεχούς υποστηρικτικής παρέμβασης. Στην μηδενική υποστήριξη από τον κρατικό μηχανισμό για τη διαχείριση τέτοιων συχνών πλέον περιστατικών αναφέρθηκε με αφορμή το συμβάν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας. Όπως τόνισε σε μια περίοδο που τέτοιου είδους περιστατικά αυξάνονται οι Δήμοι τυγχάνουν μηδενικής υποστήριξης από το κράτος τη στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχει εν ενεργεία σχεδιασμός κάλυψης σε καθημερινή βάση τέτοιου είδους περιπτώσεων. 

Παρόλα αυτά η άμεση ανταπόκριση του Δήμου Ιεράπετρας, η πολύτιμη υποστήριξη του Γηροκομείου και του Προέδρου του, κ. Γιώργου Αγγελάκη, καθώς και των εργαζομένων, αλλά και η προθυμία των εθελοντικών ομάδων του Δήμου μας να συνδράμουν αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά την διακριτική κοινωνική ευαισθησία που υπάρχει στην Ιεράπετρα, τη στιγμή που δημοσιογράφοι εκμεταλλεύονται τέτοιου είδους περιστατικά, αγνοώντας τις παραμέτρους παρέμβασης χάριν του δημοσιογραφικού συμφέροντος. Σε όλους αυτούς που συνέδραμαν οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας». 

Σχόλιο Pressworkers.com: Αλίμονο στους ανθρώπους...


You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook