Δεν συμφέρει να είσαι συνταξιούχος!

Ιουνίου 30, 2016


Δεν είναι εποχή για συνταξιούχους Από άλλον έκοψαν 11 ευρώ κι από άλλους τόσα όσα πια δεν μπορούν να αντέξουν.

Γράφει η Γεωργία Λινάρδου


Αλλά ποιος νοιάζεται... ... για τα «περήφανα γηρατειά», έναν από τους όρους των άριστα εκπαιδευμένων επικοινωνιολόγων του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80, τότε που βασίλευε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ή για τα «τιμημένα γηρατειά» κατά την πιο εκσυγχρονισμένη προσέγγιση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. 

Και τον Μάιο του 2009, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο 1ο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, ο Γιώργος Παπανδρέου επέμενε μιλώντας σε συνταξιούχους πως: «Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, αλλά ζητάμε αξιοπρέπεια και σεβασμό για τα περήφανα γηρατειά, όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου»

Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπόσχονταν επέκταση του ΕΚΑΣ σε 300.000 επιπλέον άτομα και κατώτατη σύνταξη 550 ευρώ ατομικά και 950 ανά ζευγάρι. Δεν είναι εποχή για συνταξιούχους εκτός αν επρόκειτο για βουλευτές συνταξιούχους καθώς από το νέο ασφαλιστικό εξαιρούνται οι βουλευτές που είχαν εκλεγεί μέχρι το 2012, οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, οι αθλητές αλλά και όσοι λαμβάνουν τιμητικές συντάξεις. 

Πλέον, η Δεξιά με την Αριστερά και το Κέντρο ελάχιστες διαφορές έχουν ως προς την κατανομή των... κομματικών τους αντανακλαστικών στην κοινωνία και κυρίως στις ευάλωτες ομάδες. 

Τα προεκλογικά συνθήματα αντικαταστάθηκαν με το # στο twitter

Το είχε προβλέψει Θουκιδίδης: Οι καιροί ου μενετοί.

Στη μετάφραση χάλασε...

Μην ξεχάσετε να δείτε το βίντεο από τον Απρίλιο του 2015. Τότε που η Κυρία Όλγα Τρέμη προσπαθούσε να εντοπίσει το... «ερώτημα» και ο Νίκος Ευαγγελάτος καταλάβαινε τον «καημό της θάλασσας»...


You Might Also Like

1 σχόλια

  1. θα ήθελα να σας απαντήσω τώρα! Αλλά δεν απάντησε, ούτε ον κάμερα!
    Οσο για τις επιστολές που πολίτες με ελπίδα γράφουν στον εκάστοτε εξουσιάρχη και δεν λαμβάνουν ΠΟΤΕ απάντηση, η ...δικαιολογία ότι "είχα πολλή δουλειά και δεν προλάβαινα" είναι και γελοία και αφελής! Λες και δεν επανδρώνονται τα πολιτικά τους γραφεία με ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΩΝ, που ακριβώς αυτή είναι η δουλειά τους, να απαντούν στις επιστολές του κοινού!
    ***
    Εζησα στην Αγγλία, λίγα χρόνια, και μπορώ υπευθύνως να σας βεβαιώσω ότι δεν υπάρχει επιστολή προς οποιονδήποτε κρατικό λειτουργό που να μην απαντάται, έστω και προσχηματικά. Η ίδια η βασίλισσα απαντά, δια του γραμματέως της, ΣΕ ΚΑΘΕ κάρτα, επιστολή, αποστολή βιβλίου, δώρου κοκ, με αντίστοιχη επιστολή, παραπομπή σε αρμόδια υπηρεσία, ή απλώς με ευχαριστήριο. Είδατε τι διοίκηση θέλουν να μας φέρουν οι ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like us on Facebook