Φωτογραφικά ταξίδια του National Geographic

Αυγούστου 05, 2015Φωτογράφοι που συνεργάζονται με το National Geographic δώσαν τίτλους στις φωτογραφίες τους και τις περιέγραψαν.


Γράφει η Ελευθερία Ρίζου


Αραβικό φως


Ο φωτογράφος Rogel Tura συνέλαβε αυτή τη σιλουέτα ενώ ταξίδευε στην έρημο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ηλιοβασίλεμα και κατευθυνόταν στο σημείο που είχε κατασκηνώσει όταν εμφανίστηκε ο άνθρωπος με τις καμήλες του στην κορυφή των αμμόλοφων.


Παίρνοντας θέση βολής


«Το Oslo Opera House είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος», γράφει ο Wim Uyttenbroeck, ο οποίος αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό την εικόνα αυτή στη νορβηγική πρωτεύουσα. «Αυτοί οι τρεις πολύχρωμοι φωτογράφοι κάνουν ωραία αντίθεση σε σχέση με τη λευκή πέτρα και τη γυάλινη πλάκα του κτιρίου. Τα λευκά σύννεφα στον ουρανό, δίνουν στην εικόνα πληρότητα» 

 Φως του ουρανού

Φως ρευμάτων στο Grubug Σπήλαιο της Ινδονησίας, συλλαμβάνεται από τη φωτογράφο Elena Bobrova. Με την ομάδα της κατέβηκε σχεδόν 200 πόδια στο Σπήλαιο Jomblang. και ταξιδεύει μέσω Ένας διάδρομος φυσικού οριζόντια τους ακολουθούσε. Η Bobrova γράφει ότι το όραμα ήταν «τόσο όμορφο που κάποιος το αποκάλεσε "φως του ουρανού."» 


Το κοινό αποκαλύπτεται


Ο Austin Beahm, Λατινοαμερικάνος καθηγητής γεωγραφίας, χρησιμοποιεί τη φωτογραφία για να συνδέσει τους μαθητές του με την ομορφιά της περιοχής που αγαπά. Εδώ, οι νέοι χορευτές παραδοσιακών χορών αντιπαρατίθεται με όσους τους παρατηρούν στο τετραήμερο φεστιβάλ Señor de Choquekillca,στην πόλη των Άνδεων Ollantaytambo του Περού. «Παρόλο που χωρίζονται από δύο γενιές ή ακόμα περισσότερο, εξακολουθούν να μοιράζονται το συνεκτικό δεσμό της παράδοσης, η οποία είναι τόσο κοινή σε χωριά στις Άνδεις», γράφει ο  Beahm.

 Πάνω από το Yellowstone


Ο Eric Smith πριν βγάλει τη συγκεκριμένη φωτογραφία, στόχευσε: «Να φωτογραφίσω την άνοιξη από τον αέρα.». Αρχικά διέσχισε τη διαδρομή γύρω από το εθνικό πάρκο, Yellowstone National Park’s Grand Prismatic Spring και «το όνειρό του έγινε πραγματικότητα μέσα από ένα ελικόπτερο.» Η πτήση ξεκίνησε από τη περιοχή Bozeman της Μοντάνα με προορισμό το Midway Geyser Bacin (όπου βρίσκεται το Grand Prismatic). «Ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή από ό, τι θα μπορούσα να είχα φανταστεί ... Η τελική σύνθεση αντιπαραθέτει την ανθρωπότητα με έναν από τους πιο απίστευτους φυσικούς θησαυρούς της Αμερικής.»


Με κουβέρτα τα αστέρια


Έναν άντρα που  κάθεται στην άκρη ενός βράχου του Εθνικού Πάρκου Yosemite (Καλιφόρνια της ΗΠΑ), φωτογράφισε ο Christian Fernandez.


You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook