Άτομα με σύνδρομο Down εργάζονται στο Πανδοχείο των Ηλιάνθων

Αυγούστου 08, 2015

Ιταλικό εστιατόριο λειτουργεί με στόχο την προώθηση απασχόλησης ατόμων με σύνδρομο Down.


Το Locanda dei Girasoli (Πανδοχείο των Ηλίανθων) είναι ένα εστιατόριο/πιτσαρία που βρίσκεται στην αρχαία συνοικία της Ρώμης, Sulpici Quadraro. «Φιλόξενο και ζεστό μέρος, ιδανικό για μικρές δεξιώσεις, δείπνα, πάρτι με φίλους ή ζευγάρια», διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του.Τι είναι όμως εκείνο που πραγματικά κάνει το Πανδοχείο των Ηλίανθων ξεχωριστό;Η ανάμειξη της αλληλεγγύης με τον επαγγελματισμό που οδηγεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στο παράδειγμα επιτυχημένης κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Το ιταλικό εστιατόριο λειτουργεί με στόχο την προώθηση απασχόλησης ατόμων με σύνδρομο Down.

Επαγγελματίες της κουζίνας αναλαμβάνουν την εκπαίδευση τους, κι εκείνα χαίρονται και μαθαίνουν. Εξαλείφονται οι «μειονότητες», η μοναξιά, η περιθωριοποίηση, ενώ ενισχύονται οι ιδιαιτερότητας του κάθε ατόμου.
Η ιστορία του χώρου ξεκινά από το 2000 με χρηματοδότηση από τον συνεταιρισμό I Girasoli,. Αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες αρχικά. Μέσα όμως από τις προσπάθειες και την αφοσίωση των παιδιών αλλά και όσων υποστήριξαν το επιχειρηματικό βήμα, κατάφερε σήμερα να αποκτήσει αυτάρκεια. 


Έχει τιμηθεί με το βραβείο ANMIL – Lavoro Sicuro Solidale 2015 και έχει συμμετάσχει σε μαγειρικούς διαγωνισμούς. Αρκετοί υποστηρίζουν το εγχείρημα.


Πρόσφατα ο δήμαρχος της Ρώμης, Ignazio Marino κανόνισε εκεί δείπνο με τους συμβούλους του.You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook