Καίγεται η Λακωνία

Ιουλίου 17, 2015


Με εντολή του δημάρχου Μονεμβασιάς, Ηρακλή Τριχείλη, εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Λάχι, Φαρακλό και Άγιος Νικόλαος, καθώς και δύο παιδικές κατασκηνώσεις στο Λάχι, ενώ δύο αγροικίες έχουν καεί.


«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των πολύ δυνατών ανέμων και του εκτεταμένου πύρινου μετώπου» δήλωσε ο δήμαρχος. 

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με 120 πυροσβέστες, 50 οχήματα, 29 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο δίνουν από το πρωί μάχη με τις φλόγες.

Δύο ακόμα αεροσκάφη έφτασαν από Θεσσαλονίκη, και ένα ελικόπτερο Super Puma, μεταφέροντας 10 άτομα της ΕΜΑΚ επιχειρεί στην περιοχή. Οι άνεμοι, οι οποίοι θα διατηρηθούν ισχυροί όλο το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, κ. Αρναούτογλου, δυσχεραίνουν το έργο πυρόσβεσης.

Αναφέρει στα ΝΕΑ ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Πάνος Ευσταθίου: «Το Κέντρο Υγείας της Νεάπολης εκκενώθηκε άμεσα, ενώ η περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά έχει ενισχυθεί με ασθενοφόρα από την Αχαΐα, για την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων που εμφανίζουν προβλήματα υγείας.» 

Ο πρόεδρος του χωριού Φαρακλό, Πέτρος Δεληγιάννης μιλά για «δραματική κατάσταση», και επισημαίνει: «Φοβάμαι ότι η φωτιά θα αναζωπυρωθεί. Μέχρι στιγμής έχουν καεί κήποι και αποθήκες. Οι 50 κάτοικοι του χωριού έχουν φύγει για την Νεάπολη. Αυτή τη στιγμή έχουμε μείνει για προληπτικούς λόγους στο χωριό η γυναίκα μου, εγώ και δυο πυροσβέστες χωρίς όμως πυροσβεστικό όχημα».

Πηγές: ΝΕΑ, ΑΝΤ1
You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook