Η γερμανική εφημερίδα που καλεί: «Say Greeeeeece!»

Ιουλίου 28, 2015Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit (Ο Χρόνος) υποστηρίζει ένθερμα διακοπές στην Ελλάδα! 


Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες εβδομαδιαίες εφημερίδες της Γερμανίας. Ιδρύθηκε από το 1946 και έχει έδρα της το Αμβούργο. Πολιτικά φιλελεύθερη και διαβάζεται πλέον από ακαδημαϊκούς. 

«Φανταστείτε ο πλανήτης να πρέπει να συρρικνωθεί τόσο πολύ που να χωρά πλέον μόνον έναν μικρό τόπο διακοπών στον οποίο πρέπει αναγκαστικά να ταξιδεύει κανείς συνέχεια. Ποιος θα έπρεπε να είναι αυτός ο τόπος; Εμείς πιστεύουμε η Ελλάδα!» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Zeit Online, και συνεχίζει στο πρόσφατο άρθρο της, «η Ελλάδα αναπνέει πολιτισμό (…) και είναι ο τέλειος συνδυασμός της θάλασσας, της παιδείας, της φιλοσοφίας και της ηλιοθεραπείας» 

Εκεί που κάποιοι βλέπουν μόνο την ελληνική κρίση να δυσκολεύει την καθημερινότητα Ελλήνων και τουριστών, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει πως δεν συντρέχουν λόγοι να μην σχεδιάσει κανείς τις διακοπές του στη χώρα μας. Αντίθετα μάλιστα παροτρύνει να δουν την κατάσταση ως μια ευκαιρία υποστήριξης. 

Προσκαλεί λοιπόν, τους αναγνώστες της να στείλουν καρτ ποστάλ από τις διακοπές τους στην Ελλάδα, να γράψουν τις εμπειρίες τους, να ποστάρουν φωτογραφίες και μηνύματά τους στο twitter και με το hasthtag #PostcardFromGreece, να στείλουν mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας ή και συμβατικές καρτ-ποστάλ. Και εκείνοι υπόσχονται πως μετά από επιλογή θα δημοσιεύονται καθημερινά καλοκαιρινές στιγμές από ελληνικούς τόπους, ενώ στο τέλος του καλοκαιριού οι καλύτερες φωτογραφίες και σημειώσεις θα παρουσιαστούν στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας. 

Πηγή: dw.com

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook