Η Ντιλέκ Οτσαλάν στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Ιουνίου 09, 2015


Η ανιψιά του Α. Οτσαλάν, Ντιλέκ Οτσαλάν (Dilek Ocallan) εκλέγεται στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.  


Το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), προερχόμενο από το Κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα, στο οποίο συμμετέχει η Ντιλέκ Οτσαλάν, συγκέντρωσε το 13% των ψήφων και μπαίνει στα έδρανα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για πρώτη φορά σύμφωνα με τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στην Τουρκία. Από τους 80 βουλευτές που εκλέγει, οι 31 είναι γυναίκες. 
Η Ντιλέκ Οτσαλάν, ανιψιά του έγκλειστου ηγέτη του PKK (το οποίο έχει τεθεί εκτός νόμου στην Τουρκία) A. Οτσαλάν γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1987 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μερσίνας. 


Τον Ιούλιο του 2013 η Ντιλέκ μαζί με την αδελφή του Οτσαλάν, Φατμά Οτσαλάν, τον θείο του Σουλεϊμάν Αρσλάν και το ξάδελφό του Μεχμέτ Αρσλάν επισκέφτηκαν τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές του νησιού Ιμραλί στη Θάλασσα του Μαρμαρά. 

Σε σύγκριση με τις γενικές εκλογές 2011, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έχασε πάνω από 2,5 εκατ. ψήφους στις εκλογές της 7 Ιουνίου, ενώ το HDP, κατάφερε να πάρει 5, 8 εκατ. ψήφους, όπως αναφέρει η τουρκική Hurrieyt Daily News, και σχολιάζει, πως, φαίνεται ότι οι απαιτήσεις των διαδηλωτών στο Πάρκο Γκεζί το 2013, ίσως αρχίζουν να ικανοποιούνται.                                                                                    


You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook