Προχωρώ μπροστά, έστω και χωρίς σώμα

Μαΐου 29, 2015


Μια απ’ τις μεγαλύτερες ελευθερίες είναι να μη νοιάζεσαι τι σκέπτονται οι άλλοι για σένα...


Γράφει η Κική Τσακίρη*Όσο ανησυχείς τι σκέπτονται για σένα, τους ανήκεις. Το μόνο πράγμα που μπορείς να ελέγξεις είναι πώς θα αντιδράσεις σε πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Η ασθένεια μ' έμαθε να προσαρμόζομαι σε καταστάσεις και να σηκώνομαι απ’ τις πτώσεις που αυτή έφερε στη ζωή μου. Αυτή είναι η προσωπική μου εξέλιξη που μου επιτρέπει να προχωρώ μπροστά έστω και χωρίς σώμα. Αφιερωμένες αυτές οι σκέψεις σε φίλους ασθενείς και τους συγγενείς τους που το ερώτημα «γιατί να συμβεί αυτό σε μας», τους σβήνει το χαμόγελο. Ο Charlie Chaplin δεν θα μπορούσε να το πει πιο εύστοχα. «Έχω πολλά προβλήματα αλλά τα χείλη μου δεν το ξέρουν, και χαμογελώ συνέχεια». 
*Η Κική Τσακίρη ζει στην Αρχίπολη της Ρόδου. Είναι μητέρα τριών παιδιών. Πάσχει από την ανίατη ασθένεια της Πλάγιας Μυοατροφικής Σκλήρυνσης (σ.σ. Νόσος του Κινητικού Νευρώνα. Ο θάνατος των κινητικών νευρώνων που έχει υποστεί, καθιστά αδύνατο για τον εγκέφαλο της να ελέγξει τους μύες ή να στείλει μηνύματα. Επικοινωνεί πλέον μόνο με τα μάτια.
Χάρη στο ειδικής τεχνολογίας μηχάνημα Eyewriter που παρακολουθεί την κίνηση του ματιού σε ένα ψηφιακό πληκτρολόγιο, έχει τη δυνατότητα να γράφει και να επικοινωνεί μέσω υπολογιστή ο οποίος μετατρέπει τον γραπτό λόγο σε ομιλία.

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook