Το πρώτο παραμύθι του Άντερσεν και ο Esben Brage

Μαρτίου 22, 2015


Το παραμύθι λέγεται: The Tallow Candle και πλέον βρίσκεται στο Κρατικό Αρχείο της Κοπεγχάγης.

Γράφει ο Άγης ΝικολάουΤο έγραψε ο Αντερσεν σε ηλικία 18 ετών, το 1823. Ο Brage ο οποίος είναι ιστορικός το ανακάλυψε στο νησί Φούνεν, στην οικία που γεννήθηκε ο Αντερσεν. 


Πώς κατάλαβε ο Brage ότι κρατούσε κάτι σπουδαίο στα χέρια του; «Έχω ερευνήσει χιλιάδες ιστορικά έγγραφα και ως εκ τούτου έχω αναπτύξει μία έβδομη αίσθηση… που πάντα με προειδοποιεί: ουπς εδώ έχουμε κάτι σημαντικό μην το αφήσεις πίσω»! 

Η ανακάλυψη του Brage είναι σπουδαία για δύο λόγους: πρώτον γιατί κατάφερε να βρει το πρώτο παραμύθι που έγραψε ο Άντερσεν και δεύτερον γιατί ανατρέπει την μέχρι τώρα εικόνα που είχαμε για τον Δανό παραμυθά που τον ήθελε να ξεκίνησε την συγγραφή παραμυθιών το 1829. 
Το πρώτο του παραμύθι αποκαλύπτει ότι ο Άντερσεν είχε ξεκινήσει από την εφηβεία. Εδώ και δύο μήνες οι ειδικοί αποφαίνονται περί της γνησιότητας του εξασέλιδου χειρόγραφου με τις συνολικά 700 λέξεις του Άντερσεν, που βρήκε ο Brage.σ.σ., ο ενθουσιασμός του Esben Brage δεν περιγράφεται. Και να φανταστεί κανείς ότι δεν ήταν ο μόνος που έψαχνε να αποκαλύψει νέα γραπτά του Άντερσεν!

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook