Ο Σύλλογος Νέων Ιατρών παίζει θέατρο!

Μαρτίου 16, 2015Η τέχνη του θεάτρου και του διαλόγου ως μέθοδος εξοικείωσης, κατανόησης και αναγνώρισης ψυχικών οντοτήτων.
Ας μάθουμε πρώτα, λίγα λόγια για την ταυτότητα της κοινωνικής προσφοράς του Συλλόγου Νέων Ιατρών από τον εμπνευστή του, Κωνσταντίνο Π. Οικονομόπουλο.

«Αρχές του 2009 και το όνειρό μας αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Είκοσι νέοι ιατροί, με κοινό όραμα, ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με κύριο γνώμονα τη δημιουργία ενός ιατρικού επιστημονικού φορέα που αντίστοιχος δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν. Νέοι, αλλά χωρίς περιορισμό ηλικίας, καλωσορίζουμε στην ομάδα όσους μοιράζονται νέες, σύγχρονες ιδέες για την επιστήμη. Παραγωγή υψηλού επιπέδου επιστημονικού έργου σε ένα περιβάλλον που σέβεται τη συνεισφορά του καθενός και στα πλαίσια του οποίου ο φοιτητής θα μπορεί να αποκτήσει τα εχέγγυα τόσο του ιατρού-επιστήμονα όσο και του σωστού επαγγελματία.» 

Από τότε οι καρποί του συλλόγου ανθίζουν και επεκτείνονται με ποικίλες επιστημονικές δραστηριότητες και με πρωτοποριακές εμπνεύσεις και έξω από τα όρια της Ελλάδος. «Τα μέλη του, όσο ψηλά και αν φτάσουν, όχι απλά δεν τον ξεχνούν, αλλά τον τιμούν με την καθημερινή τους στάση όλο και περισσότερο. Γιατί; Ελάτε στην παρέα μας και θα καταλάβετε!» 


Με ανοικτή την πρόσκληση της συγκεκριμένης ζωντανής ομάδας και στα πλαίσια των τακτικών της επιστημονικών συναντήσεων αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της τέχνης του θεάτρου και του διαλόγου για να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους με την προγραμματισμένη εκδήλωση της θεατρικής παράστασης, «Διαταραχές Προσωπικότητας: μια θεατρική παράσταση αντί διάλεξης» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 και 26 Μαρτίου 2015 στον Cartel τεχνοχώρο (Αγίας Άννης και Μικέλη 4, Βοτανικός, Στάση Μετρό Ελαιώνας) και ώρα 20:00. 

Εμπνευστής της ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
Παίζουν: Αντώνης Κονιάρης Αναστασία Μοσχοβίτη Αγγελική Μπρούμα Έλλη Σεμερτζιάν Ιωάννης Τριανταφύλλου 
Σενάριο: Δώρα Τσόγια, Κλινική Ψυχολόγος
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Σεμερτζιάν
Σχολιασμός: Αθανάσιος Δουζένης, Aναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής στη Β' Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών, Πρόεδρος στην Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία (στις 26 Μαρτίου) Ιωάννης Μιχόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής στη Β' Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών (στις 19 Μαρτίου)


H είσοδος είναι ελεύθερη για όλους χωρίς εισιτήριο. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση στο τέλος της παράστασης.

Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Κυμπουρόπουλος Στέλιος, Μοσχοβίτη Αναστασία.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήστε στο email: ledoul@hotmail.com

Περισσότερες πληροφορίες για τον Σύλλογο Νέων Ιατρών αναζητήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.sni.gr

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook