Η ιστορία του Nazim και του Matthew

Μαρτίου 23, 2015

«Ο φίλος μου αυτοκτόνησε διότι η οικογένεια του δε μπορούσε να αποδεχθεί ότι είναι gay».


Πριν από επτά μήνες, ο Nazim Mahmood πήδηξε στον θάνατο από ένα μπαλκόνι. Ηταν λίγη ώρα αφ΄ότου είχε επισκεφθεί τους γονείς του. 
Η εξομολόγηση του επί δεκατρία χρόνια συντρόφου του, Matthew Ogston είναι πολύ ενδιαφέρουσα... Την περασμένη Ανοιξη, ο Matthew Ogston και ο Nazim Mahmood μετακόμισαν στο σπίτι των ονείρων τους. Το διαμέρισμα τους, στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας βορειοδυτικά του Λονδίνου, πρόσφερε μία πανοραμική θέα. 
Ο Nazim ήταν γιατρός και συνεργαζόταν με τρεις κλινικές στο Λονδίνο. Ο Matthew είναι web designer. 

Η ζωή του Nazim απείχε πολύ από το παραδοσιακό μοντέλο της ζωής των Μουσουλμάνων. Την πρώτη εβδομάδα της μετακόμισης κάθονταν στη βεράντα του διαμερίσματος και χάζευαν τη λάμψη του Λονδίνου από ψηλά. Ο Matthew κοίταξε τον Nazim και του είπε: «Αγάπη μου, νομίζω ότι τελικά τα καταφέραμε». Χαμογέλασαν και οι δύο. 
Ομως, τέσσερις μήνες μετά, ο Nazim πήδηξε στο κενό από αυτό το μπαλκόνι. Ηταν 34 ετών. 

Είχαν γνωριστεί το 2001. Τότε ο Nazim είχε ρωτήσει τον Matthew: «Είμαι μουσουλμάνος, πιστεύεις ότι αυτό είναι πρόβλημα για σένα;» Ο Nazim δεν ήθελε να μιλάει για την οικογένεια του. Είχε φύγει από το Birminghman και δεν ήθελε να αφήσει την θλίψη και το πόνο να επηρεάσει τη νέα του ζωή. Προτιμούσε να μην είναι ένας δήθεν υπάκουος νεαρός Μουσουλμάνος δίπλα στην οικογένεια του, αλλά ένας ευτυχισμένος gay στο Λονδίνο. 

Η οικογένεια του Matthew είχε αποδεχθεί από την πρώτη στιγμή τη σχέση του με τον Nazim. Από την άλλη, δε συνέβαινε το ίδιο και με την οικογένεια του Nazim. 

Μέχρι που κάποια στιγμή ο Nazim εξερράγη με κλάματα στη μητέρα του: «Είμαι ένας καλός άνθρωπος, γιατί οι άνθρωποι δε μπορούν να με δεχθούν όπως είμαι;» -Μήπως επειδή σου αρέσουν οι άντρες; τον ρώτησε η μητέρα του. Και τότε ο Nazim της είπε τα πάντα για τη σχέση του με τον Matthew, όπως επίσης την ενημέρωσε ότι σκοπεύουν να παντρευτούν. 

Αυτή ήταν η αρχή του τέλους...

σ.σ., ο δημοσιογράφος ρωτά τον Matthew γιατί τόσα χρόνια δεν είχαν παντρευτεί με τον Nazim. Εκείνος του απάντησε πως δεν υπήρχε περίπτωση να παντρευτούν δίχως να παρευρίσκεται η μητέρα του Nazim στον γάμο. Αυτό που ήθελε ο Nazim ήταν μόνον «την αγάπη και την αποδοχή της»...

Πηγή: The Guardian

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook