Ωδή στη γυναίκα

Απριλίου 28, 2014


Η γυναίκα ως έμπνευση για 19+1 καλλιτέχνες απ’ όλη την Αττική. Ένας εικαστικός διάλογος με βάση τη βυζαντινή ζωγραφική.


Οι καλλιτέχνες εκφράζονται και εκθέτουν τα έργα τους στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου. Βασική τους επιθυμία ο ρυθμός στο σχέδιο και στο χρώμα ενώ η κυρίαρχη τεχνική που έχει χρησιμοποιηθεί αναδύει τον γοητευτικό κόσμο της αυγοτέμπερας.
Ευφάνταστοι πειραματισμοί στις εικαστικές συνθέσεις των ζωγράφων αποτελούν ένα ακόμη λόγο για να επισκεφτεί κανείς την έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 3 Μαΐου (19.30 μ.μ.). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου.

Και η γυναικεία φιγούρα αφήνεται να παρελάσει στις πλατιές οδούς της ζωγραφικής...

«Η γυναίκα σαν σύμβολο και σαν εικόνα, σαν μάνα και αγωνίστρια, στην καθημερινότητα και σε ξεχωριστές στιγμές της, η γυναίκα στην ιστορία και στη μυθολογία, η γυναίκα στα παραμύθια και στα όνειρα. Η κοινή αγάπη των καλλιτεχνών για την ελληνική ζωγραφική και η κοινή μαθητεία τους δίπλα σε μεγάλους δασκάλους δημιούργησαν δεσμούς εικαστικούς. Ο κοινός προβληματισμός τους για τη σύγχρονη έκφραση της καθ’ ημάς ζωγραφικής και την εξέλιξη της λεγόμενης βυζαντινής τέχνης τούς οδήγησαν σε ένα διάλογο και με άλλους εικαστικούς τρόπους», αναφέρει η Αλεξάνδρα Τσίγκου, η οποία σε συνεργασία με τον Κωστή Παντελάκη επιμελούνται τη συγκεκριμένη καλλιτεχνική συνύπαρξη.


Η έκθεση θα είναι ανοικτή για μαθητικές ομάδες αφού ο εικαστικός διάλογος δρα και ως παιδαγωγικό μέσο για την καλλιέργεια αξιών στους νέους ανθρώπους.

Συμμετέχουν:

Ειρήνη Αποστολίδου 
Ειρήνη Βασιλακοπούλου 
Έφη Βεργίδη
Δέσποινα Κεχαγιά
Αποστολία Κιοκμένογλου
Αγγελική Κωνσταντουλάκη
Jolanta Kuderska
Μαρία Μηλιώνη-Ντούρου
Καίτη Μωραΐτη
Ελένη Νάζου
Σοφία Ξανθάκου
Αιμιλία Πανταζή
Κωστής Παντελάκης
Βάσω Πάντου-Σπυρίδωνος
Πωλίνα Παπαδοπούλου
Σοφία Πετρόγιαννου
Αντωνίνα Σίντνεβα
Αλεξάνδρα Τσίγκου
Παναγιώτης Χατζησταματίου 


Τιμητική συμμετοχή: Γιώργος Κόρδης


You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook