Π. Κοκορόσκος, ένας σπάνιος γλύπτης

Νοεμβρίου 18, 2013


Ο Παύλος Κοκορόσκος ζει στον οικισμό Δρομίστα της επαρχίας Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας.Δεν θα πιστεύετε τι δημιουργεί αυτός ο άνθρωπος!
 Οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Γιαννακόπουλου.


 


Ο οικισμός κάποτε είχε αρκετούς κατοίκους που ζούσαν κάτω από δύσκολες συνθήκες ελλείψει δρόμου και στοιχειωδών υποδομών. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό και αναζήτησαν καλύτερη ζωή στα μεγάλα αστικά κέντρο ή το εξωτερικό. Λίγοι ήταν αυτοί που έμειναν πίσω (βασικά δύο οικογένειες) και η ασχολία είναι η κτηνοτροφία. Ο Παύλος τελείωσε το σχολείο στο χωριό του και στα μαθητικά του χρόνια εκδηλώθηκε μια προδιάθεση για τη γλυπτική. Δεν έδωσε, όμως, ιδιαίτερη σημασία και κάποια στιγμή έφυγε για τα καράβια. 

Μετά από λίγα χρόνια εγκατέλειψε τις θάλασσες και επέστρεψε στο χωριό όπου άρχισε να ασχολείται με την κτηνοτροφία. Τις ελεύθερες ώρες του άρχισε να αξιοποιεί το ταλέντο του στη γλυπτική. 


 Τα εργαλεία του, εντελώς πρωτόγονα. Βασικά πρόκειται για άχρηστα γεωργικά εργαλεία. Αρχίζει να δημιουργεί γλυπά από ξύλο και πέτρες. 

Οι μορφές των έργων του είναι παράξενες. Δημιουργεί αυτό που αισθάνεται. Γι' αυτόν ο χρόνος είναι πολύτιμος και δημιουργικός.


Στο καφενείο που βρίσκεται στο κοντινό χωριό Θυαμος, πηγαίνει μόνον κάποιες ώρες το βράδυ και όχι καθημερινά. Η γλυπτική γι' αυτόν τον άνθρωπο είναι τρόπος ζωής και έκφρασης.

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook