Έκθεση ζωγραφικής Ηρακλή Φοβάκη: «EGO»

Νοεμβρίου 08, 2013Μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού – ζωγράφου Ηρακλή Φοβάκη ξεκινά στις 12 Νοεμβρίου. Τι δημιουργείται όταν ο λόγος της ψυχής συγκλίνει με την τέχνη των χρωμάτων;
Με τίτλο: «EGO» επιδιώκει ο καλλιτέχνης να μιλήσει για τη στιγμή που αιχμαλωτίζει το συναίσθημα μέσα από την απουσία του χρόνου.
Για την αξία του φωτός η οποία αναγνωρίζεται όταν πρώτα έχεις μπει στο σκοτάδι.

«Το "Εγώ" (EGO) αποτελεί διαφοροποίησιν του ψυχικού μηχανισμού κατά την επαφήν του προς την πραγματικότητα και υπό την επίδρασιν των δυνάμεων του "Εκείνο" και του "Υπερεγώ". Η δραστηριότης του είναι συνειδητή και ασυνείδητη. Εις το "Εγώ" ανήκει η άμυνα του ατόμου και η λύσις των συγκρούσεων, ο έλεγχος των υπερβάσεων εις την συνείδησιν και την δράσιν. Το "Εγώ" εξασφαλίζει την συνθετικήν λειτουργίαν της προσωπικότητος».

Ο ζωγράφος – εικαστικός Ηρακλής Φοβάκης με σπουδές στην ψυχολογία μάς συστήνει τα έργα που είχαν ταξιδέψει στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο της Κρήτης ενθουσιάζοντας το κρητικό κοινό, αυτή τη φορά από την πόλη του Πειραιά.
Στη δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Παλαιό Ταχυδρομείο, δίπλα στο δημοτικό Θέατρο) την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «EGO» θα προλογίσει ο Θανάσης Σακελλαριάδης, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ την επιμέλειά της έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Καφρίτσας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 12 Νοεμβρίου και ώρα 21:00 μ.μ.. και θα μπορείτε να την επισκεφτείτε ως τις 20 Νοεμβρίου. Για όσους ενδιαφέρονται, το ωράριο θα είναι το εξής: Καθημερινά,10:00 – 14:ΟΟ και 18:00 – 21:00 ενώ  το σαββατοκύριακο: 10:00 -15:00 και 18:00 – 21:00
Επίσης, ο κατάλογος με τα 16 έργα της έκθεσης διατίθεται ηλεκτρονικά στο www.ekdoseis-itanos.gr καθώς και στα βιβλιοπωλεία Ιανός.

«Πέρα από το ότι είναι για μένα τρόπος ζωής, είναι και το φάρμακό μου η ζωγραφική. Δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτήν. Όταν μπαίνω στο ατελιέ ξεχνιέμαι. Σαν να έχω ξυπνήσει εκείνη την ώρα. Χάνεται ο χρόνος, ο χώρος, τα πάντα. Βρίσκομαι σε πλήρη ταύτιση χεριού, ματιού, μπογιάς, πινέλου. Και να μου μιλήσεις, δεν θα σε ακούσω. Ο καμβάς σε ρουφάει!», είχε πει ο ζωγράφος σε παλαιότερη συνέντευξη στο storie umane.

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook