Το Μουσείο Μπενάκη βουτά στο Αρχιπέλαγος!

Σεπτεμβρίου 30, 2013


 Σχεδόν 350 φωτογραφίες «αλλιευμένες» από πέντε ξεχωριστές ιστορικές εποχές και το ελληνικό θαλασσινό τοπίο να φιλοξενείται στο μουσείο Μπενάκη...


Γράφει η Αιμιλία Πανταζή
Σκηνές αρχιπελάγους από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, τον Μεσοπόλεμο, τη μεταπολεμική περίοδο έως και σήμερα, αποτυπώνονται οι περισσότερες σε ασπρόμαυρο τοπίο, ενώ θυμίζουν την αναγκαία θεραπευτική συνύπαρξη της επαφής του θαλασσινού νερού με τον ανθρώπινο καημό, τη χαρά, το ταξίδι, την παρηγοριά.Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης των Επιμελητών Φωτογραφικών Συλλογών και Μουσείων, γνωστή ως Oracle και θα διαρκέσει από τις 4 Οκτωβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου 2014.

Η Φανή Κωνσταντίνου με την Αλίκη Τσίργιαλου (επιμελήτριες του Φωτογραφικού Αρχείου Μουσείου Μπενάκη), καθώς και ο Κωστής Αντωνιάδης (καθηγητής φωτογραφίας στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του T.E.I. Aθήνας) κλήθηκαν να επιλέξουν τις πιο αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες για τη συγκεκριμένη έκθεση με την ακατανίκητη αρμυρή αίσθηση στις ζωές των ανθρώπων.

«Η θεραπεία για όλα είναι αρμυρό νερό: ιδρώτας, δάκρυα, ή η θάλασσα.», αν θυμηθούμε τα λόγια της δανέζας συγγραφέως Karen Blixen.
You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook