Οι Ερινύες του Χίτλερ

Σεπτεμβρίου 26, 2013Ένα νέο βιβλίο για τη δράση των γυναικών του Χίτλερ, προκαλεί ανατριχίλα.Το βιβλίο: Hitler's Furies, German Women in the Nazi Killing Fields, φωτίζει τον ρόλο των γυναικών ναζί ο οποίος ήταν εξίσου εγκληματικός και επικίνδυνος με των ανδρών στυλοβατών του Φύρερ. 


Μια μέρα που η καλή Γερμανίδα νοικοκυρά Erna Petri, παντρεμένη με έναν 23χρονο αξιωματικό των SS, επέστρεφε στο σπίτι, πήρε το μάτι της έξι πεινασμένα και γυμνά αγόρια. Αμέσως υποψιάστηκε από που μπορεί να ξέφυγαν. Είχε ακούσει γι' αυτό. Ανήκαν στους δραπέτες Εβραίους από ένα τρένο που τους πήγαινε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εκτός, όμως, από σύζυγος Ναζί, η Erna ήταν και μάνα δύο παιδιών. 
Το μητρικό της φίλτρο λειτούργησε αμέσως. Τα πήρε στο σπίτι της, τα φρόντισε, τα τάισε, τα ηρέμησε. Κάποια μέρα θέλησε να τα πάει και μια μικρή βόλτα στο δάσος. Το μικρότερο αγόρι ήταν 6 ετών και το μεγαλύτερο 12. Τα πυροβόλησε ένα ένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού... Είναι μία από τις δεκάδες χιλιάδες ιστορίες που η ιστορικός του Ολοκαυτώματος Wendy Lower προσπαθεί να φωτίσει και παράλληλα να στηλιτεύσει το γεγονός ότι οι περισσότερες Ερινύες του Χίτλερ, ουδέποτε κλήθηκαν να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων στη δίκη της Νυρεμβέργης και σε άλλες δίκες εγκλημάτων πολέμου, ήταν άντρες.

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook