Μάριος Χατζηδήμου, νικητής σε Παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης!

Αυγούστου 13, 2013


«Παλιό» το θέμα, αλλά πάντα επίκαιρο, αφού η ιστορία δείχνει πως δεν το εμπεδώσαμε...

Γράφει η Αιμιλία ΠανταζήΜε θέμα: «Γράψτε μια επιστολή σ΄ έναν αθλητή για να του πείτε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μέσα σε 800 λέξεις» ο μαθητής της Β' γυμνασίου Μάριος Χατζηδήμου από τα Γιαννιτσά κατάφερε  να διακριθεί  παίρνοντας το πρώτο βραβείο στην Ελλάδα και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο παγκοσμίως.

Ο δεκατετράχρονος νικητής του διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU) βραβεύτηκε την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, στις 9 Οκτωβρίου 2012, στην Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΤΕ που διεξήχθη με τη συμμετοχή 149 χωρών.

«Η σύνθεση είναι πρωτότυπη, πολύ προσωπική και δημιουργική, ενώ αναδεικνύονται έντονα οι Ολυμπιακές αξίες», αναφέρει η διεθνής κριτική επιτροπή για την βραβευμένη έκθεση που ξεχώρισε  ανάμεσα σε 1.000.000 παιδιά έως 15 ετών.


Ο Μάριος τοποθέτησε την πατρίδα του μαζί του στο βάθρο: «Ήταν κάτι αναπάντεχο. Δεν το περίμενα. Πάντως με ενθουσιασμό δέχθηκα την ανακοίνωση της βράβευσής μου. Ένιωσα προσωπική ικανοποίηση και υπερηφάνεια. Πολύ μου άρεσε, που ακούστηκε το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ιδιαίτερα μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας.»

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας με ξεχωριστή ωριμότητα για την ηλικία του μιλάει για την αξία του αθλητισμού...
«Η ευγενής άμιλλα και ο σεβασμός του αντίπαλου μέσα στους αθλητικούς χώρους είναι μια αυτονόητα αξία. Οι αγώνες γίνονται ακόμη καλύτεροι όταν το κίνητρο είναι, κυρίως, η συμμετοχή κι όχι απλά το ανέβασμα του νικητή στο βάθρο. Ο ανταγωνισμός οφείλει να παραχωρήσει την θέση του στον συναγωνισμό.»

Παιδί που σπάνια βλέπει τηλεόραση, ενώ διαβάζει εξωσχολικά βιβλία περιπέτειας, ιστορικά καθώς και θρησκευτικού περιεχομένου. Αγαπάει να ασχολείται με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το τένις, το ποδόσφαιρο, την καλαθοσφαίριση, και τους αγώνες σε δρόμους ημιαντοχής.


Στόχευση στο συλλογικό συμφέρον, προτείνει στους συνομηλίκους του.
«Να μην ενδιαφέρονται για την ατομική τους προβολή, αλλά για το συλλογικό συμφέρον. Για το καλό όλων μας. Να εφαρμόζουν τις αρχές της αλληλεγγύης, όπως είπε και ο ίδιος ο Χριστός: «Αγαπάτε Αλλήλους. Να έχουν αγωνιστικό φρόνιμα και μεγάλη υπομονή. Να επικρατεί ανάμεσά τους ο αλληλοσεβασμός.»
Και η επιστολή ξεκινά... «Είμαι ο Μάριος, ένας μικρός ασήμαντος Μάριος...»

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook