Υποβρύχια γκαλερί τέχνης για να χαθείτε ή να ταυτιστείτε!

Απριλίου 19, 2013


Ο Αυστριακής καταγωγής φωτογράφος Andreas Franke έχει μετατρέψει ένα παλιό βυθισμένο πλοίο σε υποβρύχια γκαλερί τέχνης. Φανταστικοί κόσμοι με εμμονή στη λεπτομέρεια...

Γράφει η Αιμιλία Πανταζή


Πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της φωτογραφίας έχει ο διάσημος φωτογράφος Andreas Franke, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ως ένας από τους «200 Καλύτερους Φωτογράφους» από το Luerzer‘s Archive.
Έχει συνεργαστεί με διάσημα ονόματα, όπως Coca-Cola, Ford, General Electric, Gillette, Heineken, Nike.

Οι νεκρές φύσεις και το σουρεαλιστικό στοιχείο είναι αυτά που τον στιγματίζουν. Στην κάθε του απεικόνιση και η πιο μικρή λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί με ακρίβεια.

Ο Andreas Franke είναι ένα ταξιδευτής. Ταξιδεύει ανάμεσα στους ανθρώπους και μέσα από τον δικό του φαντασιακό κόσμο.
Λόγω της φύσης της δουλειάς του έχει επισκεφτεί πολλές χώρες και διάφορες ηπείρους. Το πάθος του; Οι καταδύσεις. Τις συνδυάζει με τις φωτογραφικές του περιπλανήσεις διασχίζοντας τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικής ζωής.

Μιλάει για τη ζωή του μέσα από το πρίσμα του φωτογραφικού του φακού...«Στη φωτογραφία μου προσπαθώ να δημιουργήσω κόσμους της ψευδαίσθησης, στοχεύοντας στην τέλεια τεχνική εφαρμογή, όπου η κάθε λεπτομέρεια βρίσκει τον τρόπο να εναρμονίζεται με την ακρίβεια και το άρτια τεχνολογικό αποτέλεσμα.»

«Από τη στιγμή που θα αρχίσει η φωτογράφηση, η έμπνευση, η υλοποίηση ακόμη και όσα έπονται της παραγωγής, γίνονται από την αρχή ξεκάθαρα μέσα μου. Μόνο η ερμηνεία αφήνεται για τον θεατή.»

«Για μένα είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε κάθε νέο επίτευγμα που εμφανίζεται στο φωτογραφικό χώρο. Σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα πολλών νέων επιλογών που μέχρι χτες ήταν αόρατες. Ανοίγει ο δρόμος για τη φαντασία και την δημιουργικότητα.»

«Με τις εικόνες μου από τα βυθισμένα ναυάγια, θέλω να σύρω τους θεατές μου σε κόσμους εξωπραγματικούς και διαφορετικούς. Κατορθώνω σκηνές του παρελθόντος να "παίζουν" μέσα στην όρια της φαντασίας. Εκεί μέσα μπορείτε να χαθείτε ή να ταυτιστείτε.» 

Δώδεκα φωτογραφίες εγκιβωτισμένες σε πλεξιγκλάς τοποθετήθηκαν στην δεξιά πλευρά ενός ναυαγισμένου  πλοίου, χρησιμοποιώντας μαγνήτες. Το στρατιωτικό πλοίο Vandenberg βρίσκεται βυθισμένο 100 πόδια κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού Ωκεανού, στο Key West, της Φλόριντα.
Απολαύστε το υποβρύχιο ταξίδι...


Καταπληκτικό και το βίντεο...


You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook