Το φορολογικό παιδομάζωμα και τα κοινόχρηστα των Βρυξελλών!

Απριλίου 15, 2013


Όσο παρακολουθώ τον φορολογικό ακρωτηριασμό ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας, τόσο οργίζομαι με τα πεπραγμένα ορισμένων που ακόμη κοστίζουν ακριβά!

Γράφει η Γεωργία Λινάρδου Είναι κοινό μυστικό στους διπλωματικούς κύκλους πως ορισμένοι υπάλληλοι ανά  τον κόσμο άγονται και φέρονται ως «αφεντικά» και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι που το καθήκον τους είναι τι άλλο… να υπηρετούν την χώρα. Επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, ένας υπάλληλος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας σε ευρωπαϊκή πόλη, κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο ενοικίασης για την στέγαση της Υπηρεσίας, για πόσο διάστημα λέτε; Για 99 χρόνια!

Ήταν η περίοδος που ο τότε πρωθυπουργός σήκωνε τη σημαία της κάθαρσης σε πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο. Φαίνεται, όμως, ότι τα πρωτοπαλίκαρα του δεν κατάφεραν να «τσιμπήσουν» την περίπτωση του υπαλλήλου, ο οποίος προχώρησε στην υπογραφή συμβολαίου μίσθωσης γραφείων, ωσάν να κάνει κουμάντο στο σπίτι του!

Πρώτον: με ποια δικαιοδοσία έκανε κάτι τέτοιο και δεύτερον… τον έχει ελέγξει κανείς γι’ αυτό; 

Άνθρωποι που γνωρίζουν καταμαρτυρούν πως οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν υπέρογκα ενοίκια για τις Γραμματείες Τύπου σε ιδιαίτερα ακριβές περιοχές «χωρίς μάλιστα το κριτήριο της εγγύτητας με τις Πρεσβείες μας». Κι όλα αυτά ενώ «οι ελληνικές αρχές διαθέτουν ιδιόκτητα ακίνητα στο εξωτερικό…», μας ενημερώνουν οι πηγές μας.

Ας πάμε τώρα και σε μία κραυγαλέα ιστορία, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την σύγκριση δαπανών μέσω της Διαύγειας. Έχουμε και λέμε: Όπως προκύπτει από έγγραφο της Διαύγειας τον Ιούνιο του 2011, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας στις Βρυξέλλες, πληρώνει 14.000 ευρώ(!!!) κοινόχρηστα για το Β' εξάμηνο του 2011 στην εταιρεία Confinimo Services! 
Στις 24-8-2011 βλέπουμε μία ακόμη απόφαση στη Διαύγεια για το ΓΤΕ Βρυξελλών όπου ορίζει την πληρωμή του ποσού των 29.277,09 ευρώ για οφειλές ενοικίων και κοινοχρήστων στην ίδια εταιρεία.

Σε άλλη απόφαση της Διαύγειας στις 18-3-2011 ενημερωνόμαστε για την έγκριση του ποσού: 54.818 ευρώ για την εξόφληση ενοικίου και φόρων ακινήτου για το πρώτο εξάμηνο του 2011(;).
Στις 20-3-2012 σε μία ακόμη απόφαση της Διαύγειας, ενημερωνόμαστε για την έγκριση του ποσού: 55.145,38 για το ενοίκιο του Α' εξαμήνου του 2012!!!

Συγνώμη κύριοι, αλλά τι γίνετε; 

Γιατί δεν πάτε να στεγαστείτε σε ιδιόκτητο κτίριο της πρεσβείας; Γιατί δεν πάτε να στεγαστείτε σε ιδιόκτητα κτίρια της Ελληνικής Πρεσβείας και της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση  μπας και τα παιδάκια μας γλιτώσουν λίγους από το φορολογικό... παιδομάζωμα; 

Any way... 

Ας δούμε τώρα πόσο μας κοστίζει το εξάμηνο το ενοίκιο που πληρώνει το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας στη Χάγη: Από 1-2-2011 έως 30-6-2011, 10.798 ευρώ! Δηλαδή λιγότερα ακόμη από τα κοινόχρηστα των Βρυξελλών! Η Χάγη απέχει από τις Βρυξέλλες μόλις μιάμιση ώρα δρόμο…

Τώρα τι να πω;

σ.σ., η αλήθεια είναι ότι έχω πολλά να πω τα οποία συνοδεύονται και από ανάλογα επίσημα έγγραφα πρώην υπουργών και προϊσταμένων. Οσονούπω...

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook