Στο Έβερεστ ανέβηκε ο πρώτος έφηβος με σύνδρομο down

Απριλίου 15, 2013


Ο Έλι Ρέιμερ είδε τον κόσμο από τις κορυφές του Έβερεστ...

Γράφει η Αιμιλία ΠανταζήΗ ψυχή του φαίνεται πως το λαχταρούσε. Ετοίμασε τον εξόπλισμό του και ξεκίνησε την ανάβαση μαζί με τους άλλους. Ποιος ξέρει πόσες φορές θα  είχε ονειρευτεί να σκαρφαλώσει τόσο ψηλά...

Μετά από 10 ημέρες, 17.000 πόδια και 70 μίλια, ο έφηβος Έλι Ρέιμερ (Elisha Reimer) έγινε το πρώτο άτομο με σύνδρομο Down που κατάφερε να φτάσει σε βάση του Έβερεστ από την πλευρά του Νεπάλ.

Οι συνθήκες δύσκολες. Η απειλή του ψύχους και των θανατηφόρων χιονοστιβάδων έχουν κατατάξει την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου (υψόμετρο, 8.848 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας) ως στόχο μέγας επικινδυνότητας.
Παρόλα αυτά ο Τζάστιν μαζί με τον 15χρονο γιο του Έλι και με επτά άλλους ορειβάτες ξεκίνησαν την ανάβαση, αφού πρώτα βέβαια είχαν αποσπάσει την έγκριση των γιατρών για τον νεαρό.

Όσο για το τι έλπιζαν να πετύχουν με το εγχείρημά τους;
«Είναι όλα θέμα κατανόησης... Νομίζω πως το σημαντικότερο για κάποιον γονιό που έχει ένα παιδί με αναπηρία ή που επηρεάζεται με κάποιο τρόπο από αυτήν, είναι να καταλάβει πως το παιδί του δεν βρίσκεται έξω από το πεδίο καλοσύνης του Θεού.» και συνεχίζει ο πατέρας του Έλι:
«Η ζωή του γιου μου και όλων των ατόμων με αναπηρία έχει ανεκτίμητη αξία και μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα.»

O νεαρός κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 85 χιλιάδων δολαρίων από δωρεές, τα οποία και δώρισε στο ίδρυμα Elisha Foundation που προσφέρει υποστήριξη σε οικογένειες με παιδεία με αναπηρίες.


You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook