Ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου στο TEDx

Μαρτίου 30, 2013


«Αυτός που θα αποφασίσει να γίνει ιερέας παύει να ζει για τον εαυτό του και ζει για τους άλλους», εξομολογείται ο  ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου στη συγκλονιστική ομιλία του στη διοργάνωση του TEDx Academy. 

Γράφει η Αιμιλία Πανταζή


«Πως να μπορέσεις να περιοριστείς, να κλείσεις τα μάτια στην πραγματικότητα; Ανοίγεσαι προς τα έξω... δείχνεις την αλήθεια σου... και τότε ανοίγουν και τα παιδιά την καρδιά τους...»

Ο τρόπος σκέψης του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου έδωσε στο καταφύγιο, στην εστία, στην αγκαλιά, το όνομα «Κιβωτός του Κόσμου». 
Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού που ιδρύθηκε από τον τον ίδιο το 1998, άνοιξε την πόρτα του και μεριμνά για παιδιά που ζουν σε συνθήκες εγκατάλειψης, εξαθλίωσης, με χαμηλή αυτοεκτίμηση και παραβατική συμπεριφορά, προερχόμενα είτε από μονογονεϊκές οικογένειες, είτε χωρίς γονείς.


Στόχος να μην ιδρυματοποιηθούν τα παιδιά, αλλά να παραμένουν μαζί με τη μητέρα τους. Άπορες μητέρες ενισχύονται μηνιαίως με οικονομικά βοηθήματα, πληρώνονται μισθώματα μικρών κατοικιών και δίδεται οικονομική στήριξη για την κάλυψη των πάγιων αναγκών τους (λογαριασμοί νερού και ηλεκτρικού ρεύματος) ενώ ταυτόχρονα η εύρεση εργασίας γι' αυτές στοχεύει στο να σταθούν στα πόδια τους, μητέρα και παιδί.

Έδρα της «Κιβωτού του Κόσμου» η περιοχή του Κολωνού. Η καθημερινή υποστήριξη από πληθώρα εθελοντών όσον αφορά ανάγκες σίτισης, ένδυσης και υπόδησης, καθώς και η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παιδιών, Ελλήνων και προσφύγων, αποτελεί τα θεμέλια αυτής της προσπάθειας. 

Καθηγητές, προσφέρουν αφιλοκερδώς σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ λειτουργούν εργαστήρια κεραμικής, αγιογραφίας και πληροφορικής. Διδάσκονται επίσης ξένες γλώσσες, παραδοσιακοί χοροί και λαϊκά μουσικά όργανα.

 «Η αγάπη είναι μεταδοτική. Κάποιος πρέπει να ξεκινήσει και μετά... ζεις μέσα σε ένα θαύμα!», λέει συγκινημένος ο άνθρωπος που πιστεύει πως, ναι, μπορείς να αλλάξεις.

Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, http://kivotostoukosmou.orgYou Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook