Ο Σεργκέι Μαγκνίτσκι, τα ορφανά του Πούτιν και οι Αμερικάνοι

Δεκεμβρίου 28, 2012


Μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να ξανανοίξει… το θέμα!
Γράφει ο Άγης ΝικολάουΜε νόμο που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος απαγορεύεται πλέον η υιοθεσία ορφανών παιδιών από τη Ρωσία όχι στον οποιονδήποτε, αλλά μόνον στους Αμερικανούς! 
Η υπογραφή του νόμου φυσικά και δεν άρεσε καθόλου στην Ουάσιγκτον που βλέπει πίσω από την κίνηση Πούτιν εκδικητική διάθεση για τη γνωστή υπόθεση Μαγκνίτσκι με αφορμή την οποία οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα τους, Ρώσων πολιτών που συνεργάζονται με την αστυνομία ή που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση Μαγκνίτσκι με το επιχείρημα ότι δε δέχονται πολίτες που δε σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αν αυτό που οι Αμερικανοί έκαναν στους Ρώσους το έκαναν και με πολλές άλλες χώρες τι θα είχαμε να λέγαμε, ε; Πάντως ο γερουσιαστής των δημοκρατικών Μπεντζαμίν Καρντίν, ο εμπνευστής της «Πράξης Μαγκνίτσκι» επιθυμεί σφόδρα αυτή η Πράξη να εφαρμοστεί για όλες τις χώρες του κόσμου… Ποιος όμως ήταν ο Σεργκέι Μαγκνίτσκι;

Ηταν ένας δικηγόρος ο οποίος είχε συλληφθεί και είχε φυλακιστεί με την κατηγορία της φοροδιαφυγής. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Μαγκνίτσκι είχε συλληφθεί μετά τις δημόσιες καταγγελίες του για φορολογικές απάτες εκατομμυρίων από εταιρείες που σύμφωνα με τον ίδιον είχαν απλώσει τα άγκιστρα τους και στο Κρεμλίνο.

Ο δικηγόρος Μαγκνίτσκι πέθανε στη φυλακή. Επασχε από παγκρεατίτιδα αλλά ουδέποτε του χορηγήθηκε αγωγή. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κρεμλίνου, λίγες ώρες πριν πεθάνει ο Μαγκνίτσκι είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό. Φυσικά και έγινε δίκη, αλλά ο μοναδικός άνθρωπος που οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη για την υπόθεση του δικηγόρου, ήταν ο υποδιευθυντής των φυλακών όπου εκρατείτο ο Μαγκνίτσκι και ο οποίος αθωώθηκε. 


Και φυσικά η υπόθεση Μαγκνίτσκι δεν τελειώνει εδώ.


Όπως πρόσφατα ανακοίνωσε το υπουργείο εσωτερικών της Ρωσίας, ο νεκρός θα… δικαστεί για το αδίκημα της φοροδιαφυγής! 

Φυσικά για τις καταγγελίες που έκανε ο άνθρωπος… τσιμουδιά στο Κρεμλίνο!

Η «λίστα» των εγκληματιών που κατήγγειλε ο Μαγκνίτσκι έχει τρομακτικό ενδιαφέρον: άνθρωποι της μαφίας με κύριο αντικείμενο τις απαγωγές, τα εγκλήματα, τις ληστείες, τις απάτες κτλ., φαίνεται ότι είχαν στήσει εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονταν υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας και διαφόρων τραπεζών. Ο Μαγκνίτσκι είχε καταγγείλει κατάχρηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον κρατικό προϋπολογισμό! Έτσι ο Πούτιν με μία ιστορική απόφαση, απάντησε: δε μπορείτε να υιοθετήσετε παιδιά από τη Ρωσία! 

Η ιστορία θα έχει ενδιαφέρον. Η υπόθεση Μαγκνίτσκι έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο και η απόφαση Πούτιν για τις υιοθεσίες έχει πυροδοτήσει την κατάσταση με τους Αμερικανούς…You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook