Είμαστε τα παιδιά του Α2, του 5ου Γυμνασίου Ρόδου

Δεκεμβρίου 09, 2012

Τα παιδιά είναι σοφά. Είναι δίκαια και αξίζει να τα εμπιστευόμαστε…Με ανοικτή τους επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς, οι μαθητές του Α2 τμήματος του 5ου Γυμνασίου Ρόδου, ζητούν την επιστροφή των Ρομά συμμαθητών τους, που οι παράγκες όπου ζούσαν γκρεμίστηκαν στις 5 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να μην μπορούν να επιστρέψουν ξανά στο χώρο του σχολείου. 

«Είμαστε τα παιδιά του τμήματος Α2 του 5ου Γυμνασίου Ρόδου. Θέλουμε να σας εκφράσουμε τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας για τις εξελίξεις σχετικά με τον καταυλισμό των Ρομά. 

Ο Βαγγέλης και ο Βασίλης είναι συμμαθητές μας. Είναι δύο ευγενικά, συνεργάσιμα και φιλότιμα παιδιά. Τους αρέσει το ποδόσφαιρο, ο χορός και οι κατασκευές. 

Προσπαθούν να συμμετέχουν στο μάθημα και να βελτιώνονται παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. 

Είναι πια μέλη της «οικογένειά μας». 

Είναι κρίμα γι' αυτά τα παιδιά που προσπάθησαν να κάνουν μια καινούρια αρχή στη ζωή τους να καταστρέψουμε τα όνειρά τους. 

Είναι κρίμα να πληρώνουν τα λάθη άλλων. Άλλωστε, στο σχολείο μαθαίνουμε ότι δεν πρέπει να βάλουμε όλους τους ανθρώπους «στο ίδιο τσουβάλι» και να συμπεριφερόμαστε ρατσιστικά. 

Τα παιδιά αυτά κατάφεραν να προσαρμοστούν και εμείς καταφέραμε να τους δεχτούμε. 

Τώρα πρέπει να φύγουν και να ξεκινήσουν από την αρχή. 

Μπορεί να είμαστε μικροί για να βρούμε μία λύση, αλλά ξέρουμε ότι αυτό που γίνεται είναι άδικο και θέλουμε τα παιδιά να μείνουνε κοντά μας. 

Σας παρακαλούμε να κάνετε το καλύτερο.»

σ.σ., η επιστολή των μαθητών δημοσιεύθηκε στο Rodos News

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook