Υπάρχει ένας γιατρός στην πόλη

Νοεμβρίου 21, 2012

Είχα διαβάσει πολλά γι’ αυτόν τον επιστήμονα. Μέχρι πριν από ένα μήνα, όμως, δεν είχε τύχει να συναντηθώ ή να μιλήσω με τον Χάρη Καλλέργη.


Γράφει η Γεωργία Λινάρδου 


Ο Χάρης Καλλέργης είναι κλινικός διαιτολόγος, διατροφολόγος στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Ενδιαφέρουσα περίπτωση, σκέφτηκα. Στην αρχή μου ήρθε η ιδέα να «μιλήσω» για κείνον μέσα από τα επιστημονικά του άρθρα. Μετά σκέφτηκα να αναδημοσιεύσω κάποιο άρθρο του μέσα από την ιστοσελίδα: http://kallergisharis.wordpress.com. Κατόπιν ξανασκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα να τον προσκαλούσα σε μία συνέντευξη. 
Και μετά τίποτε απ’ όλα αυτά. Για τον Χάρη Καλλέργη, αρκεί μόνον μία φράση: Ο γιατρός που σε παίρνει από το χέρι! 

Στα Νοσοκομεία Παίδων της χώρας μας, παρά τα γιγαντιαία προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω κρίσης, ορισμένοι Γιατροί επιμένουν να κυκλοφορούν με το γράμμα Γ, κεφαλαίο και δίπλα από αυτό ένα ακόμη γράμμα, το Α, κεφαλαίο: Άνθρωποι. Σε μια εποχή που τα ισοπεδώνει όλα, που τρέμεις μήπως και χρειαστεί να μπεις σε κάποιο νοσοκομείο, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για Νοσοκομείο Παίδων, η αγωνία σου για το αν θα αντιμετωπιστεί η περίπτωση σου με σοβαρότητα-ευαισθησία-ασφάλεια, είναι μεγάλη.

Ο Χάρης Καλλέργης, λοιπόν, είναι ένας από τους επιστήμονες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα τούτης της ταλανισμένης χώρας που τιμά όχι μόνον την επιστήμη του αλλά και τον δημόσιο διορισμό του, με το παραπάνω μάλιστα. Είναι απλά ο γιατρός που θα σε πάρει από το χέρι και θα σε εκπαιδεύσει εκ νέου στο Αλφάβητο, ώστε κάποια στιγμή, έτσι όπως μελετάς τα γράμματα, να καταλάβεις ποιο γράμμα έχεις λάθος στο Αλφάβητο που εσύ μέχρι τώρα ακολουθούσες ή πίστευες και να παρέμβεις.
Τον έζησα για αρκετές ώρες στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Πάνω κάτω τους ορόφους, να συναντά γονείς, να τους ρωτά «πως πάμε», να θυμάται όλα τα παιδιά με το μικρό τους όνομα, να θυμάται την κάθε λεπτομέρεια από τον φάκελο τους στο Παίδων. Ακούραστος, δουλεύει διαρκώς, ενημερώνεται και φυσικά θεωρώ βέβαιον ότι στον 30ο Μαραθώνιο που γίνεται στην Αθήνα, θα είναι παρόν τρέχοντας! 
Γιατί πριν διδάξει στους άλλους το σωστό Αλφάβητο, έσπευσε να το κάνει για τον εαυτό του.
Γιατρέ να’ σαι καλά και να δίνεις δύναμη σ’ όλα αυτά τα παιδιά του Νοσοκομείου που κοιτάνε την ώρα να μην ξαναπατήσουν εκεί μέσα… και δικαίως!

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook