Robert Kristian Alm: Το... φάντασμα έφυγε από την Ελλάδα

Νοεμβρίου 14, 2012

«Υπάρχουν και καλά φαντάσματα», μου περιέγραφε πριν από δύο χρόνια ο Robert γνωστός ακτιβιστής blogger. Αυτό που δεν είχε καταλάβει είναι πως τα καλά φαντάσματα στην Ελλάδα τα… διώχνουν!


Γράφει η Γεωργία ΛινάρδουΊσως να το κατάλαβε τώρα που εγκατέλειψε τα Εξάρχεια και μετακόμισε στη πόλη Moers στην Γερμανία. O Robert ή Χρήστος όπως το δεύτερο όνομα του, το ελληνικό, γεννήθηκε στο Γκέντεμποργκ της Σουηδίας. Ζούσε στα Εξάρχεια. Ακτιβιστής, blogger, με τίτλο το «Φάντασμα των Εξαρχείων» και αρκετών άλλων, είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια μία υπέροχη δράση αλληλεγγύης. Δήλωνε: «Προσφέρομαι να βοηθήσω ανθρώπους». Και εννοούσε: «Δεν είμαι σωτήρας, ούτε ιππότης. Έτυχε να βοηθήσουν κι εμένα. Πολλές φορές ο ακτιβισμός σε φέρνει σε κατάσταση να τρέφεσαι με μπισκοτάκια που κερνούν με τον καφέ και με δανεικά μακαρόνια, αλλά νιώθω περήφανος που ζω με αυτόν τον τρόπο».


-Φάντασμα, γιατί;

«Τα φαντάσματα συνήθως καθορίζονται από τον τόπο που δημιουργήθηκαν και για μένα ο τόπος που με δημιούργησε ήταν τα μοναδικά τουλάχιστον στα μάτια μου Εξάρχεια». 
Υπήρξε άστεγος. Και δούλεψε πολύ. «Αυτό επηρέασε την κρίση μου και προκάλεσε τις ζυμώσεις που καθόρισαν την προσωπικότητά μου. Δούλεψα αρκετά χρόνια ως σερβιτόρος και μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω μερικά πραγματάκια παραπάνω για τους ανθρώπους... Με όλο τον σεβασμό στη δουλειά του σερβιτόρου που αγάπησα, οι υπολογιστές μού έδωσαν το καλύτερο δώρο απ' όλα... διέξοδο».

Το 2010 το πέρασε στην οθόνη του υπολογιστή. «Πόσο θα επηρέαζε την αντίληψη των ανθρώπων για την τάξη των πραγμάτων άμα πιστεύανε ότι πίσω από όλα όσα βλέπουνε, υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται, ζουν και δρουν διακριτικά σαν φαντάσματα. Όταν κάτι δεν μπορείς να το μετρήσεις, τότε η φαντασία σου λειτουργεί διαφορετικά και πλάθει μύθους. Και από τη στιγμή που ο κόσμος πλάθει μύθους (και ίσως πραγματικούς) για ανθρώπους φθονερούς που κινούνται υπογείως για να προκαλέσουν κακό, το βρίσκω θεμιτό να κυκλοφορούν σε αυτά τα υπόγεια και καλοί άνθρωποι για να κρατούν τις ισορροπίες».

Διαβάζω στο blog του: http://www.exarchiasghost.blogspot.gr: «Επειδή το στομάχι δυστυχώς δεν γεμίζει με ιδέες στην πραγματική ζωή, εργάζομαι ως Web Developer, (εάν και εγώ θα το έλεγα πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης), και δραστηριοποιούμαι σε ότι μπορώ περισσότερο σε θέματα Ιστοσελίδων, Blog, Facebook, και Twitter και ίσως με ένα βασικότατο trouble shouting ως τεχνικός υπολογιστών. Από ακτιβιστικής άποψης κάνω ότι μπορώ. πολλές φορές ξεχνιέμαι με το να βοηθάω καλούς σκοπούς, και ελπίζω να έχω εξασφαλίσει μια θεσούλα στον παράδεισο, (παρά την ακράδαντη και γνησιότατη πίστη μου στο Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας, Την καρμπονάρα με μανιτάρια, και φυσικά τον μεγάλο και τρανό Κθούλου, που παρά τις πολλαπλές μου εκκλήσεις ακόμα δεν έχει ξυπνήσει ο υπναράς για να πάμε για καφέ. Έχω την πρόθεση να βοηθήσω ανθρώπους. Όποιος χρειάζεται βοήθεια, παρακαλώ να μην διστάσει να μου πει: Robert Kristian Alm ExarchiasGhost@gmail.com»!

Ο Robert αυτά που σκέφτεται, τα κάνει πράξη: «Ο καλός ο ταξιδιώτης δεν ξέρει που πάει, ο ακόμα καλύτερος δεν ξέρει από που έρχεται».

Τι κάνει η στην Γερμανία; Το εξηγεί ο ίδιος: «Είμαι φοιτητής Δημοσιογραφίας στην Γερμανία, και σε λίγο καιρό θα κρατώ στα χέρια μου την Γερμανική Δημοσιογραφική μου Ταυτότητα. Οπότε πλέον και εγώ είμαι υπόλογος στον δημοσιογραφικό κώδικα Δεοντολογίας». Και επιμένει ο Robert: «Έχω την πρόθεση να βοηθήσω ανθρώπους. Όποιος χρειάζεται βοήθεια, παρακαλώ να μην διστάσει να μου πει: Robert Kristian Alm ExarchiasGhost@gmail.com».

Για πόσα χρόνια ακόμα ως πολιτεία αλλά και ως κοινωνία θα διώχνουμε τέτοιους ανθρώπους;

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook