Ο παπάς, το ΣΔΟΕ και άλλα κοτόπουλα!

Νοεμβρίου 22, 2012

Έλα ρε μεγάλε, μα που τα βρήκες τα τρία εκατομμύρια ευρώ αγόρι μου να τα βρω κι εγώ;

Γράφει ο Άγης Νικολάου
Η περίπτωση του παπά στο Περιστέρι που τσίμπησε το ΣΔΟΕ έχει διαταράξει το ορθόδοξο μου είναι ΕΙΝΑΙ!

Τέτοιους ιερείς η πολιτεία θα πρέπει να τους επιβραβεύει κι αν γίνεται να τους αξιοποιεί κιόλας! Αφού ένας και μόνος παπάς (που λέει ο λόγος δηλαδή) κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του κατά τρία εκατομμύρια ευρώ, πάει να πει ότι έχει νιονιό στο κεφάλι του! Άρα να τον προτείνουμε και στην Τρόικα. Σίγουρα κάποια λύση θα έχει να δώσει για τα τελειωμένα οικονομικά του δημοσίου.

Τι βρήκε το ΣΔΟΕ; Και τι δεν βρήκε! Καταρχάς μερικά εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό. Επειδή, όμως, ο παπάς γνωρίζει πολύ καλά από τα Ιερά Κείμενα τα οποία διαδίδει στο ποίμνιο του, πως το ρευστό αργά ή γρήγορα «τρώγεται», σκέφτηκε και δικαίως ο άνθρωπος να αυξήσει τις μπίζνες του για να’ χει σε μια ώρα ανάγκης βρε παιδί μου. Ακίνητη περιουσία και, και… Σας λέει κάτι ότι το πρόστιμο που πλήρωσε στην Εφορία για να «βουλώσει» τα «αβούλωτα» ήταν 1,3 εκατομμύρια ευρώ;

Για τον συγκεκριμένο ιερέα έχουν ακουστεί τα προσωνύμια «κλεφτογαλατάς» και «κλεφτοπαγκαράς». Και φυσικά οι πληροφορίες μου λένε γι’ αυτόν πως έχει πολύ καλά «στηρίγματα» από συναδέλφους ανώτερους και κατώτερους στην Ιερά… ιεραρχία και όχι μόνον.

Όλα αυτά συνέβησαν με επίκεντρο την Μητρόπολη Περιστερίου. Εκεί ανήκει ο ιερέας που οι πηγές μου λένε ότι είναι και απίστευτα τσιγκούνηςΜα πως αλλιώς φτιάχνονται οι περιουσίες άνθρωπε μου; Παλιά σ’ αυτήν την Μητρόπολη κάποιος άλλος είχε κατηγορήσει τους πιστούς ότι «ρίχνουν κουμπιά» το παγκάρι. Αυτό είναι!

Γενικώς για την Μητρόπολη Περιστερίου ακούγονται πολλά. Αυτοί που ξέρουν υποστηρίζουν πως: «το πιτσουνίσιτυ έχει πάρει γερό χαρτζιλίκι για να το βουλώσει». Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Δ. Παχατουρίδης σπεύδει με δηλώσεις του να ξεκαθαρίσει πως ο Δήμος δεν έχει καμία σχέση με την Μητρόπολη. Για το τοπικό βούκινο με τους παπάδες, βέβαια, δεν είχε ακούσει τίποτα ο κύριος Παχατουρίδης, έτσι; Μα είναι προφανές ότι είναι έτσι…

Η ιστορία με τον (τους) παπά (δες), έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μεγάλες κομπίνες, περίεργες κλοπές σε τρόφιμα (κοτόπουλα...) που στέλνονταν για να μοιραστούν στους άπορους, ακόμη και κλοπές σε σούπερ μάρκετ! Κύριε ελέησον! Ακόμη και κατάχρηση των χρημάτων (15.000) που δόθηκαν από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην Μητρόπολη, λέγεται πως έγινε. Ψιλοπράγματα μπροστά στα τρία εκατομμύρια ευρώ και σε όλα τα υπόλοιπα! Σπίτια στο Περιστέρι και αλλού που χτίζονταν από υλικά των εκκλησιών της πόλης τα οποία το πρωί ξεφορτώνονταν στα προαύλια και το βράδυ τα κλέβανε! Μέχρι και τους φτωχούς ιερείς της ενορίας τους, καταγγέλλεται ότι κλέβανε! Αλλά που να τολμήσουν να μιλήσουν ανοιχτά οι άμοιροι οι παπάδες όταν δέχονται απειλές!

Πριν από ένα χρόνο ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος σε δηλώσεις του στο Βήμα FM, τα είχε «ρίξει» στο Ίδρυμα της Τήνου ότι έχει πολλά λεφτά, αλλά δεν βοηθάει τον λαό, ότι η Μητρόπολη του δεν έχει λεφτά να βοηθήσει γιατί πια οι πιστοί ρίχνουν εικοσάλεπτα και παίρνουν πολλά κεριά (μέτραγαν και τα κεριά οι άθεοι!) και άλλες μπουρδολογίες!

ΤΟ ΣΔΟΕ, αλλά και αρκετά υπουργεία εδώ και δύο χρόνια δέχονταν πολύ σοβαρές καταγγελίες για την μπίζνα του Περιστερίου, αλλά ως φαίνεται αγρόν... Τώρα που σφίξανε τα πράγματα είπανε: δε βγάζουμε κι’ αυτήν την υποθεσούλα από το Περιστέρι; 

Κάπως έτσι κυλούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Και κοίτα, την επόμενη φορά που θες ν’ ανάψεις ένα κερί σε μια μεγάλη Μητρόπολη, κοίτα μη ρίξεις ευρώ. Τίποτα να μην ρίξεις! Η μεγαλύτερη τιμωρία για τους παπάδες που κάνουν τέτοιες βρωμοδουλειές είναι να κατάσχεται η περιουσία –κινητή και ακίνητη- και να μοιράζεται στους φτωχούς!

Άντε και στο διάολο… κύριε ελέησον!

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook