Με λένε Στέλιο

Νοεμβρίου 01, 2012

Την Κυριακή στις 4 Νοεμβρίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα προβληθεί η ταινία του Γιάννη Κασπίρη για την ζωή του Στέλιου Κυμπουρόπουλο. Αν θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, καλό θα ήταν να την δούμε!

«Νιώθω μεγάλη χαρά γιατί μου δίνεται η δυνατότητα μέσα από αυτή την ταινία να μιλήσω για κάτι που ξέρω καλά. Να πω τι είναι η αναπηρία απλά και αληθινά. Από την ημέρα που γεννήθηκα, πριν από 25 χρόνια, βιώνω μια κατάσταση που δεν την επέλεξα εγώ αλλά ο Θεός, η τύχη, η μοίρα… που με προόρισε να ζω διαφορετικά. 

Το όνομά μου είναι Στέλιος Κυμπουρόπουλος η φατσούλα μου έχει εμφανιστεί, κατά καιρούς, πολλές φορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), και κυρίως στην τηλεόραση, για διάφορα θέματα. Η αρχή έγινε το 1999 όταν θέλησα να υψώσω τη σημαία της Ελλάδας μας στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις γιατί ήμουν άξιος δικαιούχος, έχοντας γενικό μέσο όρο δεκαεννιά και έντεκα δωδέκατα. Υπήρχε όμως, ένας «μεσαιωνικός» ξεχασμένος νόμος που μου απαγόρευε τη συμμετοχή μου σε αυτήν τη μαθητική εκδήλωση, που αποτελεί φόρο τιμής για τους προγόνους μας. Με αυτή μου τη διεκδίκηση, έφερα αναστάτωση και μια αλλαγή στο τρόπο επιλογής των σημαιοφόρων και παραστατών των παρελάσεων, αφού πλέον και τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής. Μετά ήρθαν και άλλες επιτυχίες με τελευταία την είσοδό μου στην ιατρική των Αθηνών και η πρόσφατη αποφοίτηση μου». 

Η ταινία είναι του Γιάννη Κασπίρη σε φωτογραφία Γιάννη Βλατάκη. Η διάρκεια της είναι 47 λεπτά. Αξίζει να περιηγηθείτε στο site του Γ. Κασπίρη: www.kaspiris.gr

Ημέρα προβολής έχει οριστεί η Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3609695 και 210-3612046

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook