Βόλος-Αθήνα με τα πόδια: λόγω κρίσης

Οκτωβρίου 17, 2012


Περπατούσαν επί 11 μέρες, έχοντας ως συνοδοιπόρους δύο αυτοκίνητα.Γράφει η Ντίνα Καραμάνου


Έχοντας συνοδούς δυο αυτοκίνητα, για κάθε ενδεχόμενο, μια χούφτα ανθρώπων ξεκίνησε από το Βόλο με προορισμό το Σύνταγμα. Τους συναντήσαμε στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού. Μπροστά πήγαιναν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, στη μέση τέσσερα νεαρά αγόρια και πίσω, τελευταίες, τρεις γυναίκες που δεν....σου γεμίζουν το μάτι για δύσκολες αποστολές. Όμως τα κατάφεραν. 

«Ξεκινήσαμε από το Βόλο περπατώντας, σε μια κίνηση συμβολική, μια διαμαρτυρία για όσα γίνονται στη χώρα τα τελευταία δύο χρόνια. Τώρα να...είμαστε ήδη στην Κηφισίας, τα πόδια μας έχουν βγάλει φτερά».
Η κίνηση των αυτοκινήτων στο ρεύμα προς Αθήνα ήταν πραγματικά μια τραγωδία για τους οδηγούς. Όταν κατάφερναν να περάσουν μπροστά από την περίεργη αυτή πορεία των δέκα ανθρώπων, οι περισσότεροι αγανακτούσαν. Δυο τρεις μόνο απηύθυναν εναν χαιρετισμό κορνάροντας ρυθμικά.

                                         


«Δεν γνωρίζουν πολλοί αυτό που αποφασίσαμε να κάνουμε, δεν πήρε δημοσιότητα η κίνησή μας», περιγράφει ένας από τους οδοιπόρους. «Δεν ξέρω πια τι πρέπει να γίνει για να ξυπνήσει ο κόσμος, εμείς όμως το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι:σηκωθείτε από τον καναπέ»

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook