Κωστής Στεφανόπουλος: Ο μοναχικός Πρόεδρος

Οκτωβρίου 24, 2012

Μα τι είναι αυτή η αηδία; Πικάσο, κύριε Πρόεδρε!


«Η κυρία Αγγελοπούλου, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες μας κάλεσε για δείπνο στο σπίτι της στο Ψυχικό»…

«Στην είσοδο του σπιτιού είχε έναν μεγάλο πίνακα.
-Τι είναι αυτή η αηδία; Δε μου αρέσει καθόλου! 
-Μα είναι Πικάσο, κύριε Πρόεδρε…» , απάντησε η κυρία Αγγελοπούλου. 

Το παραπάνω περιστατικό συνέβη όπως το αφηγήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στην δημοσιογράφο Νίτσα Λουλέ η οποία και επιμελήθηκε την βιογραφία του. Το βιβλίο με τίτλο: Κωστής Στεφανόπουλος-Ενας μοναχικός πρόεδρος, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην Πάτρα στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Και ποιος δεν περνάει απ’ αυτό το εξαιρετικό βιβλίο της Νίτσας Λουλέ:
-Για την πρόταση περί δημοψηφίσματος που είχε κάνει ο Γ. Παπανδρέου, ο πρώην πρόεδρος αναφέρει στο βιβλίο: «Αυτό είναι χειρότερο και από το: Βυθίσατε το Χόρα, που είχε πει ο μπαμπάς του. Εκβιάζει το λαό και δημιουργεί πρόβλημα με τους συμμάχους στην Ευρώπη. Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα. Κάποτε οι άνθρωποι έμεναν στην πολιτική από πατριωτισμό, ενθουσιασμό, αγάπη και προσφορά για τη χώρα. Σήμερα μπαίνουν για να πλουτίσουν ή να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα. Εξαιρούνται οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, οι οποίοι επιλέγονται από το κόμμα. Έχουμε και τους απογόνους σαν τον Γιωργάκη, που πιστεύουν ότι είναι τιμή του τόπου να τους έχει πρωθυπουργούς».

-Για την αποχώρηση του από τη Νέα Δημοκρατία:
 «Ήταν Παρασκευή και έφυγα για την Πάτρα. Την επομένη το πρωί πηγαίνω στο γραφείο και οι συνεργάτες μού λένε ότι τηλεφώνησε ο Σουφλιάς και είπε ότι ο Μητσοτάκης παραιτήθηκε (σ.σ.: από πρόεδρος της ΝΔ) και ζητά νέα εκλογική αναμέτρηση, γιατί "δεν δέχεται υπονομευτές στο κόμμα", εννοώντας εμένα. Ήταν το τελευταίο που περίμενα να ακούσω. Ποτέ στον πολιτικό μου βίο δεν υπονόμευα κάποιον, ποτέ δεν πήρα μέρος σε ίντριγκες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Το θεώρησα μεγάλη προσβολή. Γύρισα στην Αθήνα και ζήτησα από τον Αβέρωφ, που ως πρώην αρχηγός έκανε χρέη συντονιστή, να μιλήσω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και να πω την άποψή μου. Μου είπε ότι δεν έχω το δικαίωμα. Τότε παραιτήθηκα».

-Για τον Α. Τσίπρα: Η Νίτσα Λουλέ αναφέρεται σε ένα περιστατικό τον Ιούνιο του 2011 στην Αίγινα. Τότε που στο κτήμα της οικογένειας Φλαμπουράκη βαπτίζεται ο γιος του Α. Τσίπρα.
«Το «Τσιπράκι, ο γιός του Αλέξη και της Περιστέρας, γίνεται ενός έτους και παίρνει επίσημα, χωρίς κολυμβήθρα και παπά, το όνομα Παύλος-Φοίβος. Κάποιοι τα χάνουν όταν βλέπουν τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να περνά το κατώφλι. Και μόνον εκείνος δεν δείχνει να έχει πρόβλημα. Αργότερα θα πει: «Αφού με κάλεσαν, γιατί να μην πάω;» 

Ποιος ήταν και ποιος είναι ο Κ. Στεφανόπουλος; Ο άνθρωπος που… «Μπαίνει στην πιτσαρία, στέκεται στην ουρά και το μόνο που περιμένει είναι να πάρει απόδειξη», που «πιάνει κουβέντα με τον λαχειοπώλη», που έμαθε να «σερφάρει στο Ιντερνέτ» που «μαθαίνει μπιρίμπα και λύνει σταυρόλεξα». Ένας κανονικός άνθρωπος χωρίς… δήθεν πρωτόκολλα στην καθημερινότητά του.

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook