Η Sandy στην υπηρεσία του... Σκότους;

Οκτωβρίου 16, 2012

Το «Δόγμα του Σοκ» και ο τυφώνας… Sandy!Γράφει η Ντίνα ΚαραμάνουΌταν πιάσεις στα χέρια σου το ογκωδέστατο βιβλίο «Το Δόγμα του Σοκ» και ανοίξεις τις πρώτες σελίδες, σε περιμένει μια έκπληξη. Ξέροντας ότι πρόκειται για ένα πολιτικό βιβλίο που αποκαλύπτει τις μεθόδους χειραγώγησης των λαών, θα βρεθείς να διαβάζεις για τον τυφώνα «Κατρίνα» που ισοπέδωσε την Ν. Ορλεάνη. Τώρα που η Sandy χτύπησε την καρδιά των ΗΠΑ, μπορεί κανείς να ξαναφέρει στο μυαλό του αυτά που αναφέρει στα πρώτα κεφάλαια η Naomi Klein: πώς οι επιχειρηματίες και οι οικονομολόγοι του φιλελευθερισμού, βρήκαν στις πλημμυρισμένες γειτονιές πρόσφορο έδαφος για να εφαρμόσουν τις μεθόδους τους: κατάργησαν κάθε κοινωνική παροχή, ακόμη και τα δημόσια σχολεία, κι έστησαν μέσα στις λάσπες και κάτω από το υπνωτισμένο βλέμμα των σοκαρισμένων από την καταστροφή κατοίκων, ένα σκηνικό που θα ζήλευε κι η φαντασία του Όργουελ.

Η Sandy ίσως να αποτελέσει μια ευκαιρία για να εφαρμοστούν στους πιο «υποψιασμένους» κατοίκους του πλανήτη (ναι, οι Νεοϋορκέζοι δεν ...κοιμούνται όρθιοι όπως νομίζουν πολλοί μεσογειακοί λαοί) αυτά στα οποία αντιστάθηκαν μετά την πτώση των Διδύμων Πύργων.
Εκείνο το σοκ δεν κατάφερε να κάμψει τα αντανακλαστικά τους. Εδώ όμως πρόκειται για μια φυσική καταστροφή, στην οποία δεν χωράνε θεωρίες συνωμοσίας. Σε λίγα 24ωρα θα ξέρουμε το ολικό μέγεθος της καταστροφής. Σε λίγα χρόνια θα καταλάβουμε αν η μανία της φύσης έγινε και πάλι σύμμαχος στα σχέδια της κοινωνικής τάξης με τα πλέον ταπεινά κίνητρα: της «ελίτ του πλανήτη»!

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook