ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ!

Οκτωβρίου 09, 2012


Ένας από τους ανθρώπους που σίγουρα ξεχωρίζουν στον τομέα του Τουρισμού είναι ο Πάνος Παλαιολόγος. Πόσο σκληρά δούλεψε για να το πετύχει;

Γράφει η Ζαφειρώ Χατζοπούλου 

Λένε γι' αυτόν ότι φορά κοστούμι μονάχα σε emergency καταστάσεις, ότι είναι χαλαρός, αεικίνητος και πως η εμφάνισή του δε θυμίζει businessman, manager ή ιδιοκτήτη ξενοδοχείου. Ο Πάνος Παλαιολόγος, όμως, είναι όλα τα παραπάνω. Φοίτησε στο International Hotel & Tourism Training Institute στην Ελβετία, έκανε management training στο Claridges και στο Duke’s του Λονδίνου και στη συνέχεια εργάστηκε σε πολυτελείς μονάδες σε Σαντορίνη και Μύκονο.
Σε ηλικία μόλις 27 ετών πήρε την απόφαση να ανοίξει ένα γραφείο στην Αθήνα, που να προσφέρει υπηρεσίες σε μικρά ή boutique ξενοδοχεία. Σήμερα είναι διευθυντής της HotelBrain, μίας εταιρείας που ειδικεύεται στο management ξενοδοχείων, έχει ήδη ανοίξει ένα συνεργαζόμενο γραφείο στο Λίβανο, ενώ στο άμεσο μέλλον σκοπεύει να επεκταθεί σε Τουρκία, Κύπρο, Μαυροβούνιο, Κροατία και Βουλγαρία.
Πρόσφατα εκλέχθηκε σχεδόν παμψηφεί στο διοικητικό συμβούλιο των Small Luxury Hotels of the World, σε μία θέση από την οποία θα εκπροσωπεί τα SLH που βρίσκονται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
 Όπως όμως λέει ο ίδιος, «δε νιώθω ότι διευθύνω μια επιχείρηση. Νιώθω ότι διευθύνω ξενοδοχεία – καθένα από τα 55 ξενοδοχεία ξεχωριστά».

Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hotelbrain, μία εταιρεία που ειδικεύεται στην διαχείριση και ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων. Με μότο «let us train your brain» ή «please make me my future», αυτή η εταιρεία δείχνει να σέβεται ιδιαίτερα το ανθρώπινο δυναμικό της και να ποντάρει σε αυτό. Ξεχωρίζουμε το HotelBrain Braining Centre το οποίο είναι ένα νέο πρότυπο Κέντρο πρακτικής, πραγματικής και βιωματικής εκπαίδευσης με στόχο την βέλτιστη, αποτελεσματική και ποιοτική προετοιμασία των ανθρώπων που θα κληθούν στο μέλλον να αποτελέσουν την βασική ομάδα Management της HotelBrain. Όλο το παραπάνω το αναφέρουμε ως ένα δείγμα-υπόδειγμα προοδευτικής, αν όχι πρωτοποριακής αντίληψης.
Είναι φανερό ότι ο Πάνος Παλαιολόγος, ο άνθρωπος που ταξιδεύει κάθε τρεις μέρες έχει μία δημιουργική σχέση με του στόχους που κάθε φορά βάζει. Ποιο είναι το μυστικό του; Όπως περιγράφει και ο ίδιος… «Δεν είναι πάντα το πόσο ταξιδεύεις ή το πόσο εργάζεσαι, αλλά το πόση ψυχή δίνεις σε αυτά που κάνεις».

«Πρώτα απ’ όλα, οφείλεις να δώσεις ψυχή. Δηλαδή προσωπική ενέργεια. Τον εαυτό σου ολόκληρο, πολλές φορές. Από την αρχή. Όλα παίζονται σε επίπεδο ανθρώπου, ή και προσωπικότητας. Σε ένα boutique ξενοδοχείο, βλέπετε δεν υπάρχουν στρατιές προσωπικού. Τον επισκέπτη τον υποδέχεται πάντα ο ίδιος ο διευθυντής. Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στους ανθρώπους. Διότι υπάρχει πάντα το ερώτημα: γιατί να προτιμήσει κάποιος ένα τέτοιο, μικρό, προσεγμένο, πολυτελές, αλλά και συνήθως πιο ακριβό ξενοδοχείο αντί ενός τεράστιου, στο οποίο διακοπεύεις με λιγότερα χρήματα; Η απάντηση είναι μια: διότι εδώ είναι όλα μελετημένα, με συγκεκριμένη λογική δομημένα και πάντα, με τη διπλάσια σκέψη και πολλαπλάσια προσπάθεια φτιαγμένα. Κάθε μικρό ξενοδοχείο υπόσχεται κάτι το συγκεκριμένο. Και το στοίχημα του είναι να τηρήσει αυτή την υπόσχεση στον ανώτερα βαθμό», Πάνος Παλαιολόγος.

Πηγή των δηλώσεων του Π.Παλαιολόγου: Goodnews

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook