ΑΡ ΓΙΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΠΑΤΡΙΔΕΣ:

Οκτωβρίου 23, 2012

Τώρα τι το’ θελα κι εγώ να κάνω συνέντευξη με τους Σείριους και την Βίκυ Αδάμ; Διαρκώς με ρωτούσε: Are you serious; Τι να έλεγα «όχι»… αυτά φαίνονται!

Γράφει η Γεωργία Λινάρδου


Επειδή το team του ΚΙΝΗΤΗΡΑ είναι λίγο απρόσμενο, έχει την ξεχασιά του ανθρώπου που βουτάει στο θέατρο, τον χορό, την δύναμη της έκφρασης και τα ξεχνάει όλα –δείχνει ότι τα ξεχνά- σκέφτηκα να απευθυνθώ στην Βίκυ Αδάμου (έχει ένα κάπως πιο σοβαρό προφίλ από τους ανθρώπους της Ερεχθείου, κάτω από την Ακρόπολη) ώστε να μάθω τι είναι τελικά αυτό το Are you sirious; Ένα concept που εμένα τουλάχιστον με κάνει να ξεκαρδίζομαι στα γέλια κάθε φορά που το παρακολουθώ. Μπορεί μια ξενόφερτη ατάκα, να αποτελέσει μοναδική φόρμα για την τέχνη, τον πολιτισμό; Μια σαρκαστική, δεικτική και υπούλως καταγγελτική μορφή έκφρασης
A, μην ξεχάσω… το sirious εμφανίζεται σε διάφορες εκδοχές… serious αλλά και σείριουςΌλα σημαίνουν το ίδιο… διαβάστε την συνέντευξη με την Βίκυ Αδάμου και θα καταλάβετε τι εννοώ! 
-Are you sirious; 

«Φυσικά και είμαι» 

-Γιατί κάνατε αυτό το project; Τολμάτε να θεωρείται εμάς τους έλληνες μη sirious; 

«Me-sirious οι Έλληνες; Μα είναι δυνατόν;! Με τι στοιχεία; Επειδή φέτος αντί για πετρέλαιο θέρμανσης θα φοράνε κουβέρτες με μανίκια; Επειδή συλλαμβάνεται ο Παστίτσιος; Επειδή με εικονίσματα στα χέρια και λιβανιστήρια παίζουν ξύλο έξω από θέατρα; Είναι αυτοί λόγοι για να θεωρηθούν me-sirious; Όχι δα! Οι Ελληνες είναι μη Σείριους και Σείριους ταυτόχρονα και αδιαίρετα και αυτή είναι μια κβαντική στάση ζωής! Δεν θυμάμαι γιατί κάναμε αυτό το project. Το είχαμε στο συρτάρι δυο χρόνια. Η ιδέα για ένα φωτορομάντζο ξεκίνησε από τότε που η μαμά μου έβαλε στο σπίτι το απολίτιστο αυτό είδος. Κάναμε ένα φωτορομάντζο την εποχή της κρίσης και το θέμα δεν μπορούσε να είναι άλλο από την ίδια την κρίση και την «λύση της συμφοράς» μας»! 

-Καλά, οκ. Αλλά τι πάει να πει sirious; Που παρεμβαίνει και τι στόχο έχει;  

«Το Σείριους είναι το Geist! Είναι η Ελληνική μυσταγωγία η ίδια. Η ματιά του Έλληνα που βλέπει τον εαυτό του ως μια ξεχωριστή μορφή ζωής, παιδί ενός ανώτερου θεού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πιστέψει ότι κατάγεται από τον πίθηκο. Η εξήγηση που δίνει λοιπόν, είναι ότι κατάγεται από ...τον Σείριο. Οι στόχοι μας είναι ταπεινοί. Θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα και έπειτα τον κόσμο. Οι Δοξαπατρίδες θέλουν να δώσουν την πετριά, την πετριά που θα αφυπνίσει τον κόσμο». 

 - (Προσπαθεί να με κάνει να νιώσω... μη serious, το προσπερνώ, συνεχίζω ακάθεκτη τις ερωτήσεις). Πασχίζετε μέσω του πολιτισμού να αποδείξετε τί; Ότι ο πολιτισμός είναι το αδιέξοδο ή ότι το τελευταίο προπύργιο της κατάρρευσης. Είναι άμυνα ο πολιτισμός ή επίθεση; 

«Δεν πασχίζουμε τίποτα, πραγματικά. Τα πιο πεζά πράγματα γύρω μας, λειτουργούν όπως η ποίηση, κάθε ένας την ερμηνεύει όπως μπορεί από εκεί που βρίσκεται... Αγαπάμε το κωμικό, το ιλαρό. Το εξωφρενικό χιούμορ, από που κι αν προέρχεται». 


-Σύγχρονος πολιτισμός τι σημαίνει; Σημαίνει Ακρόπολη και Παρθενώνας; Ψυχαγωγικό σαββατιάτικο θέατρο στον Αντέννα, μήπως; Τί σημαίνει πολιτισμός, και είμαι αρκετά sirious που το ρωτώ αυτό!  

«Παίζει να συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα; Πολιτισμός... ό,τι βοηθάει τον άνθρωπο να παλεύει με το ζώο μέσα του, καλό είναι. Εμείς ας πούμε, θα συνδυάσουμε τον αρχαίο πολιτισμό με το σύγχρονο στοιχείο. Θα βάλουμε τις διαστημικές μας στολές και θα υποδυθούμε το Δωδεκάθεο». 

-Τί; Είναι πολιτισμός αυτό; 

«Αρ Γιου Σείριους»; 

Οι άνθρωποι του ΚΙΝΗΤΗΡΑ έχουν ξεφύγει. Διαβάζω τους ΔΟΞΑΠΑΤΡΙΔΕΣ, σκληρό team  Sirious! 
«Πίστεψες πως λεφτά υπάρχουν. Μετά κατάλαβες ότι ναι, υπάρχουν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα τα έχεις εσύ. Νόμισες πως η μούντζα θα ήταν αποτελεσματική. Και ήταν τόσο που οι από μέσα ανταπέδωσαν με ναζιστικό χαιρετισμό. Ευχήθηκες εσύ να μην απολυθείς. Και τώρα έχεις μάθει τις μικρές αγγελίες απ' έξω. Φαντάστηκες να φεύγουν με ελικόπτερο. Αλλά τώρα σκέφτεσαι εσύ να φύγεις και μάλιστα με τα πόδια. Απελπίστηκες, αγανάκτησες, θύμωσες, οργίστηκες. Όλα αυτά όμως μέχρι χθες. Γιατί μέχρι τώρα δεν είχαν εμφανιστεί οι Δοξαπατρίδες»!  
Και τώρα πάμε στα… serious! Τι είναι το ΑΡ ΓΙΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥΣ και οι Δοξαπατρίδες: Το διαδικτυακό-φωτορομάντζο «ΑΡ ΓΙΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥΣ;», το νέο project του Κινητήρα με τις υπογραφές της Βίκυς Αδάμου και της Χριστίνας Σαμπανίκου, επιχειρεί να δει την δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας από μια άλλη οπτική γωνία. Αυτήν της χαράς, της αισιοδοξίας, της ελπίδας, του γέλιου. Γιατί μπορεί να έχουμε χάσει πολλά, αλλά δεν πρέπει ποτέ να χάσουμε το χαμόγελό μας. Συνδυάζοντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας με μια αισθητική ερχόμενη από το παρελθόν και αναγεννημένη στις τάσεις της εποχής μας, αφηγούμαστε μια ιστορία που συνδυάζει την σάτιρα και το χιούμορ, με την αναφορά σε υπαρκτά θέματα που μας απασχολούν όλους. 
Οι ήρωες μας είναι 12 άνθρωποι της διπλανής πόρτας . Ένας εισοδηματίας, μια σερβιτόρα, μια ανύπαντρη μητέρα, ένας αδιόριστος δάσκαλος, μια δημοσιογράφος, είναι μερικοί από τους ήρωες που μια σειρά από τυχαία γεγονότα και ένα χτύπημα στο Δόξα Πατρί, θα τους αφυπνίσει και θα τους αποκαλύψει στοιχεία της ταυτότητας τους που μέχρι τώρα αγνοούσαν και θα φέρει στο φως τους Θεούς που κρύβουν μέσα τους. Η μια έκπληξη διαδέχεται την άλλη και ένας χορός συμπτώσεων και κωμικών καταστάσεων τους ενώνει στην ύψιστη αποστολή. Την σωτηρία της Ελλάδας!

Θέλετε να έρθετε σε επαφή με αυτήν την... εκρηκτική ομάδα; Επισκεφθείτε την διεύθυνση:  http://www.areyousirius.gr (το σίγουρο είναι ότι δεν θα χάσετε)!!!

Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου 
Φωτογραφία: Χρήστος Μαυρίδης - Παύλος Μαυρίδης 
Κείμενα-Διαλογοι: Χριστίνα Σαμπανίκου 
Web design: Σπύρος Κοντογιώργης (embryodesign) 
Ηχητική επιμέλεια: Ορέστης Τάνης 
Κομμώσεις: Βάσω Νικολακάκαου 
Hθοποιοί: Γιάννης Ο. ,Φλώρα Καλομοίρη,Γιώργος Νικολαίδης,Βασίλης Ζαιφίδης,Μαρία Μπαγανά,Σοφία Παυλίδου,Δημήτρης Κανέλλος,Μάνος Πίντζης… και άλλοι, πολλοί, που θα εμφανιστούν στα επόμενα επεισόδια. 

Θα τους βρείτε στον Κινητήρα κάτω από την Ακροπολη, Ερεχθείου 22.  Tηλέφωνα: 210.9248 328 και 6986.155901. email: info@kinitiras.com.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κινητήρα έχει η Αντιγόνη Γύρα και η Βίκυ Αδάμου!

You Might Also Like

0 σχόλια

Like us on Facebook